• Dezerty
  • 3.2.2022

Mrkvové tortuíky s rozinakami (bez lepku) - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

1-1.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 90 g mrkva
  • 50 g hrozienka
  • 135 g ovsené vločky (bez lepku)
  • 45 g ľanové semienka
  • 45 g kukuričný škrob
  • 15 g psyllium
  • 1 čajová lyžička guaranová guma
  • 1 štipka soľ
  • 12 g jedlá sóda
  • 1 polievková lyžica javorový sirup
  • 225 ml voda

Pri intoleranci na lepek vyhledajte ovsené vločky bez lepku.

Do misy robota dajte 135 g ovsených vločiek.

Priklopte, utesnite veko a zmačknite "Štart" kým z vločiek nebude múka.

Vysypte, dajte nabok a proces opotomujte so 45 g ľanových semienok.

Vysypte a dajte nabok.

Opláchnite mrkvu a nakrájajte ju nahrubo. 90 g mrkvy pridajte do misy robota, priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

K mrkvi pridajte múku z vločiek a ľanu, 45 g kukuričného škrobu, 15 g psyllia, 12 g jedlej sódy, guaranovú gumu, soľ a javorový sirup.

Prilejte 225ml vody.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Vrchným otvorom vo veku pridajte 50 g sušených hrozienok a stlačte "Štart".

Predhrejte rúru na 200°C.

Cesto nechajte 10 minút v mise odpočívať kým sa voda nevsiakne do múky.

Špachtľou si cesto vyberte a vytvorte 6 malých hrudiek.

Ak cesto príliš lepí, nechajte hrudky 5 minút odpočívať na plechu.

Cesto by potom malo byť pružnejšie a menej lepivé.

Hrudky posypte trochou ryžovej múky alebo ovsenými vločkami a dajte 30 minút piecť na 200°C.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko