Pri intoleranci na lepek vyhledajte ovsené vločky bez lepku.
Do misy robota dajte 135 g ovsených vločiek.
Priklopte, utesnite veko a zmačknite "Štart" kým z vločiek nebude múka.
Vysypte, dajte nabok a proces opotomujte so 45 g ľanových semienok.
Vysypte a dajte nabok.
Opláchnite mrkvu a nakrájajte ju nahrubo. 90 g mrkvy pridajte do misy robota, priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
K mrkvi pridajte múku z vločiek a ľanu, 45 g kukuričného škrobu, 15 g psyllia, 12 g jedlej sódy, guaranovú gumu, soľ a javorový sirup.
Prilejte 225ml vody.
Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".
Vrchným otvorom vo veku pridajte 50 g sušených hrozienok a stlačte "Štart".
Predhrejte rúru na 200°C.
Cesto nechajte 10 minút v mise odpočívať kým sa voda nevsiakne do múky.
Špachtľou si cesto vyberte a vytvorte 6 malých hrudiek.
Ak cesto príliš lepí, nechajte hrudky 5 minút odpočívať na plechu.
Cesto by potom malo byť pružnejšie a menej lepivé.
Hrudky posypte trochou ryžovej múky alebo ovsenými vločkami a dajte 30 minút piecť na 200°C.
Odporučené produkty