• Dezerty
  • 6.5.2021

Mrkvová torta s ľahkým krémom - recept pro Masterchef Grande QB813

Digital-CARROT_CAKE.png
Počet osob
Počet osôb
10
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
150 min

Suroviny

Na cesto:

  • 130 g hnedého cukru
  • 12 cl slnečnicového oleja
  • 4 vajcia
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 240 g múky
  • 10 g kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 250 g nastrúhanej mrkvy
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 50 g hrozienok

Na krém:

  • 100 g rozpusteného masla
  • 150 g krémového syra s obsahom tuku 25%
  • 100 g práškového cukru

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na miesenie
image.png
POSTUP:

Príprava cesta:

Rúru predhrejte na 180 °C. Do nerezovej misy s pripojenou metlou pridajte hnedý cukor, olej, vajcia, šťavu a kôru z pomaranča.
Nasaďte veko a miešajte pri rýchlosti 4 po dobu 1 minúty.
Pridajte múku, droždie a škoricu, potom znovu miešajte pri rýchlosti 3 po dobu 1 minúty.
Na záver pridajte do zmesi mrkvu, vlašské orechy a hrozienka a miešajte pri minimálnej rýchlosti 30 sekúnd.
Okrúhlu tortovú formu vymastite a vysypte múkou, nalejte cesto a pečte 45 minút pri teplote 180 °C.

Príprava krému:

Kým sa pečie cesto pripravte si nerezovú misu a metlu na miesenie.
Pridajte rozpustené maslo, mäkký syr a práškový cukor a miešajte pri rýchlosti 3, až kým nebudete mať hladký krém.
Vložte do chladničky.
Keď je mrkvový koláč úplne vychladnutý, pomocou špachtle natrite krém na vrch koláča.

Tip: Tortu môžete ozdobiť lupienkami strúhaného kokosu.

Dobrú chuť!
image.png


Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko