Mrkvová torta s ľahkým krémom - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osôb
10
Náročnosť
ľahký
Príprava
10 min
Varenie
150 min
Suroviny
Na cesto:
130 g hnedého cukru
12 cl slnečnicového oleja
4 vajcia
kôra a šťava z 1 pomaranča
240 g múky
10 g kypriaceho prášku
2 lyžičky mletej škorice
250 g nastrúhanej mrkvy
50 g nasekaných vlašských orechov
50 g hrozienok
Na krém:
100 g rozpusteného masla
150 g krémového syra s obsahom tuku 25%
100 g práškového cukru
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a metlu na mieseniePOSTUP:
Príprava cesta:
Rúru predhrejte na 180 °C. Do nerezovej misy s pripojenou metlou pridajte hnedý cukor, olej, vajcia, šťavu a kôru z pomaranča. Nasaďte veko a miešajte pri rýchlosti 4 po dobu 1 minúty. Pridajte múku, droždie a škoricu, potom znovu miešajte pri rýchlosti 3 po dobu 1 minúty. Na záver pridajte do zmesi mrkvu, vlašské orechy a hrozienka a miešajte pri minimálnej rýchlosti 30 sekúnd. Okrúhlu tortovú formu vymastite a vysypte múkou, nalejte cesto a pečte 45 minút pri teplote 180 °C.
Príprava krému:
Kým sa pečie cesto pripravte si nerezovú misu a metlu na miesenie. Pridajte rozpustené maslo, mäkký syr a práškový cukor a miešajte pri rýchlosti 3, až kým nebudete mať hladký krém. Vložte do chladničky. Keď je mrkvový koláč úplne vychladnutý, pomocou špachtle natrite krém na vrch koláča.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.