Makaróny uvarte "Al dente" v hrnci s vriacou vodou podľa návodu na obale. Sceďte a dajte bokom.
V hrnci rozpustite maslo a pridajte múku. Vyšľahajte do krémovej textúry a potom pridajte mlieko. Pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok.
Pokračujte v šľahaní, kým zmes nezhustne.
Pridajte ementál a syr čedar a premiešajte do hladka.
Pridajte uvarené makaróny. Premiešajte a nalejte do zapekacej misy. Povrch uhlaďte a dajte cez noc do chladničky.
Pomocou naberačky na zmrzlinu vytvarujte z makarónov guličky, položte ich na doštičku a dajte späť do chladničky.
Pripravte si strúhanku. V miske zmiešajte jemnú strúhanku, pánko strúhanku, estragón, oregano, cibuľu a údenú papriku (voliteľne). Ľahko dochuťte soľou a korením.
V mise rozšľahajte vajcia. Ponorte guličky do rozšľahaných vajec, potom do strúhanky a vložte ich do Easy Fry so štandardným plechom. Nastavte program NUGETY na 200 °C na 15 minút.
Medzitým si pripravte pikantnú omáčku: do hrnca nalejte olivový olej a pridajte nakrájanú šalotku, cesnak a papričku habanero. Duste na strednom plameni, kým nezmäkne a nezosklovatí. Pridajte drvené paradajky a za občasného miešania varte asi 5 minút. Pridajte kajenské korenie.
Odstráňte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
Pomocou mixéra rozmixujte na pyré a dochuťte podľa svojich preferencií.
Ihneď podávajte s malým šalátom.
Odporučené produkty