
KROK 1: Baklažán nakrájajte na plátky a dajte na 20 minút do šalátovej misy s hrubou soľou, aby sa odkvapkal.
KROK 2: Nakrájané baklažány opláchnite studenou vodou a osušte. Potom ich potrite olivovým olejom.
KROK 3: Paradajky, zelené cukety, žlté cukety, baklažány a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Žltú papriku nakrájajte na pásiky.
KROK 4: Potrite pekáč, ktorý sa hodí k veľkosti vášho spotrebiča, strúčikom cesnaku. Ostatné strúčiky cesnaku, nakrájané na štvrtiny, rozložte na dno nádoby.
KROK 5: Uložte plátky zeleniny do riadkov v pekáči, trochu ich prekrývajte a dobre spolu popritláčajte. Zeleniny striedajte: paradajka, baklažán, žltá cuketa, zelená cuketa, cibuľa a žltá paprika.
KROK 6: Pokvapkajte olivovým olejom a posypte nasekaným petržlenom, tymiánom a rozmarínom. Pridajte bobkové listy. Ochuťte soľou a korením.
KROK 7: Pekáč vložte do spotrebiča vybaveného platňou. Spustite proces varenia.
KROK 8: Posypte tian lístkami bazalky. Podávajte horúce, ako prílohu k opečenému mäsu, napríklad.
TIP: Podávajte ihneď! Tian je najlepšie podávať horúci, ale môže sa uchovávať v chladničke a pred podávaním zahriať.