• Desiata
  • 2.10.2025

Letný zeleninový tian - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Letní zeleninový tian.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
50 min

Suroviny

  • 4 paradajky
  • 2 zelené cukety
  • 2 žlté cukety
  • 2 baklažány
  • 1 žltá paprika
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 0,5 zväzok nasekaného petržlenu
  • 2 bobkové listy
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 8 lístkov bazalky
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica hrubej soli
  • 1 štipka jemnej soli
  • 1 štipka čerstvo mletého korenia

KROK 1Baklažán nakrájajte na plátky a dajte na 20 minút do šalátovej misy s hrubou soľou, aby sa odkvapkal.

KROK 2Nakrájané baklažány opláchnite studenou vodou a osušte. Potom ich potrite olivovým olejom.

KROK 3Paradajky, zelené cukety, žlté cukety, baklažány a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska. Žltú papriku nakrájajte na pásiky.

KROK 4Potrite pekáč, ktorý sa hodí k veľkosti vášho spotrebiča, strúčikom cesnaku. Ostatné strúčiky cesnaku, nakrájané na štvrtiny, rozložte na dno nádoby.

KROK 5Uložte plátky zeleniny do riadkov v pekáči, trochu ich prekrývajte a dobre spolu popritláčajte. Zeleniny striedajte: paradajka, baklažán, žltá cuketa, zelená cuketa, cibuľa a žltá paprika.

KROK 6Pokvapkajte olivovým olejom a posypte nasekaným petržlenom, tymiánom a rozmarínom. Pridajte bobkové listy. Ochuťte soľou a korením.

KROK 7Pekáč vložte do spotrebiča vybaveného platňou. Spustite proces varenia.

KROK 8Posypte tian lístkami bazalky. Podávajte horúce, ako prílohu k opečenému mäsu, napríklad.

TIP: Podávajte ihneď! Tian je najlepšie podávať horúci, ale môže sa uchovávať v chladničke a pred podávaním zahriať.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko