• Príbehy
  • 15.2.2022

Kuchár Martin Kolník varí obed na návšteve u Kvetky Horváthovej v chytrom hrnci Cook4me+

Kuchár Martin Kolník varí obed na návšteve u Kvetky Horváthovej v chytrom hrnci Cook4me.jpg

Čo budem dnes zase variť? Otázka, ktorú pravidelne kladiem nielen sebe, ale aj svojim stravníkom - manželovi a dcére… A tí mi to odpoveďou : Čo ja viem… neuľahčujú.

Keď mám pocit, že už dookola točím tie isté jedlá, vtedy hľadám inšpiráciu na internete, v telke, u kamarátiek.

Tentokrát prišla inšpirácia k nám domov. Skvelý kuchár Martin Kolník mi ukázal ako si pripraviť jednoduché, chutné a zdravé trojchodové menu a zároveň ma “zasvätil” aj do manipulácie so šikovným multifunkčným hrncom Cook4me+, s ktorým sa dá variť v pare, funguje aj ako tlakový hrniec alebo v ňom môžete opekať…

Jeho veľkou výhodou je, že nabudúce, keď opäť nebudem vedieť, čo uvariť… môžem si vybrať zo 150 receptov uložených priamo v hrnci. Alebo mi tento kuchynský pomocník poradí podľa surovín, ktoré mám v chladničke…

Aj s mojou asistenciou pripravil šéfkuchár Martin Kolník tyto recepty:

Avokádová pena s mascarpone, dusené krevety s čerstvými bylinkami

Pečené kuracie stehná s feniklom a pomarančom, tekvicové pyré a krémový kel

Jablkovo hruškový krém s pohánkou, kyslou smotanou a ovocím