Oddeľte zelené a biele časti jarnej cibuľky. Zelenú časť nakrájajte na tenké plátky. Odložte si ich na neskôr.
Pripravte si plnku. Do mixéra vložte ošúpané krevety, biele časti jarnej cibuľky, koriander, kukuričnú múku, vajce, polovicu rybacej omáčky, červené chilli a kôru z polovice limetky. Mixujte 3 minúty, kým sa zo zmesi nevytvorí pasta. Náplň vyberte z mixéra a pridajte nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky. Náplň odložte do chladničky aspoň na 30 minút.
Medzitým si pripravte horúcu omáčku. Žĺtok dajte do stredne veľkej misky a pridajte horčicu. Všetko spolu vyšľahajte a po troškách pridávajte olej. Keď sa zo zmesi vytvorí majonéza, pridajte chilli pastu, šťavu z polovice limetky a kôru z maurícijskej limetky. Ochutnajte a dochuťte podľa potreby. Preložte do servírovacej misky a nechajte vychladnúť v chladničke.
Pripravte si červenú kapustu. Vo veľkej miske zmiešajte rybiu omáčku s ryžovým octom, sójovou omáčkou a olivovým olejom. Z červenej kapusty odtrhnite listy, niekoľko z nich položte na dosku na krájanie a nakrájajte na tenké pásiky. Na krájanie môžete použiť aj kolískový nôž. Z thajskej bazalky odtrhnite listy a nakrájajte ich na malé kúsky. Do misky pridajte kapustu a bazalku a premiešajte stierkou. Nechajte marinovať 10 až 15 minút v chladničke.
Vyberte krevetovú náplň a vytvarujte z nej guľky. Zľahka ich roztlačte na malé placky a obaľte v panko strúhanke.
Vložte placky do fritézy Easy Fry na podložku. Spustite program NUGETKY pri 180 °C na 16 minút.
Strany tanierov potrite červenou čili majonézou. Pridajte marinovanú kapustu a na záver krevetové krokety. Dobrú chuť!
Odporučené produkty