• Desiata
  • 14.7.2023

Jednoduché tuniakové onigiri

4.5 (2x)
tuna onigiri.png
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 130 g konzervovaného tuniaka v slanom náleve, scedeného
  • 1 lyžice majonézy
  • 50 g šalátových uhoriek nakrájaných na kocky
  • 400 g japonskej ryže
  • 2 lyžice cukru
  • 450 ml vody
  • 50 ml ryžového octu na maki a sushi
  • 1 lyžice čiernych sezamových semienok
  • 1 lyžice bieleho sezamu
  • Morské riasy Nori
  • Sójová omáčka
  • Wasabi

Pripravte si ingrediencie.

V miske zmiešajte tuniaka, majonézu a uhorku.

Ryžu opláchnite a vložte ju do nádoby s cukrom a vodou.

Tlakové varenie: 5 minút.

Ryžu rozložte do misky. Pridajte ryžový ocot. Premiešajte.

V miske zmiešajte čierne a biele sezamové semienka.

Zmesou z tuniaka naplňte 2 onigiri pre každú osobu. Špičky onigiri posypte sezamovými semienkami. Ozdobte kúskom morskej riasy. Podávajte so sójovou omáčkou a wasabi.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko