• Rady & Tipy
  • 11.7.2022

Jednoduché recepty pre varenie s deťmi

SK header 20@2.png

Inšpirujte sa pre jednoduché varenie s deťmi. Prinášame vám niekoľko overených tipov, ako spoločnými silami pripraviť chutný obed alebo večeru. Oteckovia a ich deti vďaka týmto tipom zvládnu uvariť ľavou zadnou a samotný výsledok si nebudú vedieť vynachváliť.

Tipy na ingrediencie vhodné pre varenie s deťmi

Pustili ste sa do varenia so svojimi deťmi? V prvom rade veľmi zaléží na surovinách, ktoré vyberiete. Pre svoje deti varte najlepšie zo zdravých a čerstvých ingrediencií. Vyhnite sa polotovarom, konzervám a dochucovadlám plných éčok. Tiež to nepreháňajte s korením, sadlom, maslom a tučným mäsom.

Ktoré suroviny sú teda pre varenie s oteckom a deťmi tým najlepším? Biele mäso, ryby, veľa ovocia a zeleniny, strukoviny, oriešky, semienka, celozrnné obilniny a zdravé oleje. Nezabudnite tiež na cestoviny, ryžu a zemiaky. Práve z týchto ingrediencií uvaríte spoločne s deťmi jednoduché, zdravé a zároveň veľmi chutné jedlo, po ktorom sa u vás doma doslova zapráši.

Varenie deťom s diabetom alebo s alergiou na lepok

Má vaše dieťa potravinovú alergiu alebo diabetes? Je nevyhnutné, aby ste všetky tieto zdravotné obmedzenia pri varení zohľadnili a varili pre deti z vhodných surovín, ktorými im neublížite, a naopak prostredníctvom ktorých ich zdravie podporíte.

Ako by teda napríklad malo vyzerať varenie deťom s diabetom? Vhodná je tzv. nízkosacharidová strava tvorená surovinami s nízkym glykemickým indexom. Pre deti s diabetom sú teda vhodné potraviny s nízkym obsahom sacharidov a cukrov. Ich jedálniček pritom doplňte o zdravé tuky a bielkoviny.

A čo keď má vaše dieťa alergiu na lepok? Varenie s deťmi by v tomto prípade malo prebiehať podľa pravidiel bezlepkovej diéty. Aká je jej podstata? Z jedálnička svojej ratolesti vyraďte všetky potraviny, ktoré obsahujú lepok čiže glutén. Túto bielkovinu konkrétne nájdete v obilninách, ako je pšenica, špalda, raž a jačmeň. Pri pečení a varení teda používajte bezlepkovú múku (napríklad ryžovú alebo pohánkovú) a tiež bezlepkové cestoviny. Do jedálnička svojho dieťaťa s celiakiou môžete ďalej bez problémov zaradiť mlieko, syry, mäso, vnútornosti, vajcia, ovocie, zeleninu, strukoviny, semienka, orechy alebo zdravé tuky.

Ako uvariť rýchlo, aby to zvládol otecko a deti to bavilo?

  Chcete si užiť zábavné a jednoduché varenie s deťmi? Veľkým pomocníkom všetkým oteckom a ich deťom je inteligentný hrniec Tefal Cook4me+ Connect, ktorý s vašou ľahkou asistenciou vykúzli parádne rodinné jedlo pre 2 až 6 osôb. Niektoré recepty na varenie s deťmi tento šikovný pomocník zvládne urobiť už do 15 minút.  

  V šikovnom hrnci Tefal Cook4me+ Connect môžete nielen opekať alebo variť v pare. S prehľadom zvládne aj tlakové varenie, pomalé varenie či mierny var. A čo v jeho prípade ocenia oteckovia a ich deti predovšetkým?  

Inteligentný hrniec na varenie Tefal Cook4me+ Connect má v sebe zabudovaných viac ako 150 receptov v slovenskom jazyku. A tak bude oteckov a deti krok za krokom inštruovať pri varení dezertov, polievok aj hlavných jedál. Poradí im, ktoré suroviny a v akom množstve majú nachystať, povie im, kedy majú čo prihodiť a kedy pripravované jedlo premiešať. Varenie v šikovnom hrnci na varenie je obzvlášť pre deti veľmi zábavnou záležitosťou. Oteckovia si v tomto prípade strávený čas so svojimi ratolesťami nebudú môcť vynachváliť. A výsledok spoločného snaženia? Ten bude stáť určite za to!  

Jednoduché recepty pre varenie s deťmi: Rýchle a chutné

  Pýtate sa, čo uvariť v inteligentnom hrnci Tefal Cook4me+ Connect pre deti? Máme pre vás niekoľko tipov na jednoduché, rýchle a chutné recepty, pri príprave ktorých vám môžu vaše ratolesti asistovať. Uvarte spoločne napríklad chrumkavé kuracie stripsy so zemiakovou kašou alebo bolonskú omáčku so špagetami.  

Varenie s aplikáciou - novinka vo vašej kuchyni

  Pracné spisovanie nákupného lístka? Minulosť! Stačí si vziať so sebou do obchodu aplikáciu Tefal, recepty a mnoho ďalšieh, v ktorej nájdete všetky recepty vrátane zoznamu potrebných surovín. Aj deti alebo dospelí, ktorí neodtrhnú oči od monitora, si tak prídu na svoje.  

Recept na Kuracie nugetky / stripsy pre deti - recept v Tefal Cook4me+ / Ondřej a Ondřej Slanina

(Pro podrobný recept klikněte na odkaz výše.) 

Recept na boloňskú omáčku na špagety

(Pro podrobný recept klikněte na odkaz výše.) 

Ďalšie tipy na jednoduché varenie pre deti

Aké ďalšie recepty môžete spoločne s deťmi a pre deti pripraviť v šikovnom hrnci Tefal Cook4me+ Connect? Upečte si spoločne napríklad ľahký múčnik alebo obrátený ananásový koláč. Deti si zamilujú aj pizzu alebo jednoduchý a chutný slaný quiche. Svojim potomkom môžete v multifunkčnom hrnci tiež upiecť kura s chrumkavou kôrkou alebo zapiecť tresku.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko