• Dezerty
  • 25.3.2022

Jablková štrúdľa - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

11-10.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
35 min
Varenie
Varenie
45 min

Suroviny

  • 200 g biela múka (typ 405)
  • 1 štipka soľ
  • 100 ml vlažná voda
  • 3 polievkové lyžice olej z vlašských orechov
  • 600 g jablká, ošúpané a nakrájané na kocôčky
  • 0.5 bio citrón, kôra a šťava
  • 3 polievkové lyžice hrozienka
  • 50 g mandľová múka
  • 4 polievkové lyžice cukor zmiešaný so škoricou
  • 150 g roztopené maslo
  • štipka práškový cukor

Zapojte sekáčik.

Do misy kuchynského robota vložte múku, soľ, vodu a olej.

Uzavrite veko a stlačte "Start".

Cesto vyberte z misy a krátko prepracujte rukami na pomúčenom povrchu.

Vytvorte pecník a vložte ho do misy.

Povrch potrite olejom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte asi 1 hodinu odstáť.

Zmiešajte jablká nakrájané na kocôčky s citrónovou šťavou a kôrou.

Potom pridajte hrozienka, mleté mandle, zmes cukru a škorice.

Plech vyložte papierom na pečenie a rúru vyhrejte na 170 °C, program pečenia horkým vzduchom s ventilátorom.

Pomocou kuchynskej utierky odsajte prebytočný olej z cesta.

Na pracovnú plochu položte utierku a posypte múkou.

Cesto najprv rukou stlačte na utierke a potom ho jemne valčekom rozvaľkajte od stredu k okrajom.

Cesto pravidelne zdvíhajte, obracajte a poprašujte múkou.

Zdvihnite cesto obomi rukami a jemne ho položte na chrbát ruky.

Cesto dajte späť na utierku a vyrovnajte okraje.

Jablkovú zmes rozdeľte na cesto a kolem okrajov nechajte medzeru.

Štrúdľu stočte pomocou utierky.

Okraje zavrite a štrúdľu položte na plech spojenou stranou dole.

Pečte na strednom rošte asi 45 minút.

Ešte horúcu štrúdľu potrite maslom.

Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

  • 200 g biela múka (typ 405)
  • 1 štipka soľ
  • 100 ml vlažná voda
  • 3 polievkové lyžice olej z vlašských orechov
  • 600 g jablká, ošúpané a nakrájané na kocôčky
  • 0.5 bio citrón, kôra a šťava
  • 3 polievkové lyžice hrozienka
  • 50 g mandľová múka
  • 4 polievkové lyžice cukor zmiešaný so škoricou
  • 150 g roztopené maslo
  • štipka práškový cukor

Zapojte sekáčik.

Do misy kuchynského robota vložte múku, soľ, vodu a olej.

Uzavrite veko a stlačte "Start".

Cesto vyberte z misy a krátko prepracujte rukami na pomúčenom povrchu.

Vytvorte pecník a vložte ho do misy.

Povrch potrite olejom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte asi 1 hodinu odstáť.

Zmiešajte jablká nakrájané na kocôčky s citrónovou šťavou a kôrou.

Potom pridajte hrozienka, mleté mandle, zmes cukru a škorice.

Plech vyložte papierom na pečenie a rúru vyhrejte na 170 °C, program pečenia horkým vzduchom s ventilátorom.

Pomocou kuchynskej utierky odsajte prebytočný olej z cesta.

Na pracovnú plochu položte utierku a posypte múkou.

Cesto najprv rukou stlačte na utierke a potom ho jemne valčekom rozvaľkajte od stredu k okrajom.

Cesto pravidelne zdvíhajte, obracajte a poprašujte múkou.

Zdvihnite cesto obomi rukami a jemne ho položte na chrbát ruky.

Cesto dajte späť na utierku a vyrovnajte okraje.

Jablkovú zmes rozdeľte na cesto a kolem okrajov nechajte medzeru.

Štrúdľu stočte pomocou utierky.

Okraje zavrite a štrúdľu položte na plech spojenou stranou dole.

Pečte na strednom rošte asi 45 minút.

Ešte horúcu štrúdľu potrite maslom.

Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko