• Desiata
  • 7.2.2025

Indické zemiakové placky (Sabudana vada) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Indické bramborové placičky (Sabudana vada).jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
22 min

Suroviny

  • 170 g tapiokových perál (ságo)
  • 70 cl vody
  • 1 čajová lyžička hrubej soli
  • 250 g ošúpaných a uvarených zemiakov
  • 1 čajová lyžička červenej kari pasty (podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • 30 g drvených arašidov
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja

KROK 1: Do hrnca vložte perly, vodu a soľ. Varte 10 minút alebo kým perly nie sú priesvitné. Sceďte a opláchnite čistou vodou. Odložte bokom.

KROK 2: Uvarené zemiaky roztlačte vidličkou. Pridajte kari korenie, koriander, arašidy, soľ, olej a perly. Premiešajte špachtľou a vytvarujte 50 g guľôčky. Mierne ich sploštite a vytvorte placky.

KROK 3: Položte na podnos a nechajte 30 minút v chladničke.

KROK 4: Vložte placky do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.

KROK 5: Môžete podávať okamžite.

TIP: Sabudana Vada je chutná chrumkavá tapioková placka, často podávaná s pikantnou omáčkou, a v indickej kuchyni je obľúbeným občerstvením alebo pôstnym jedlom. Placky môžete podávať s ovocným čatní (mango, ananás), cibuľovým čatní alebo pikantným kečupom.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko