• Desiata
  • 9.7.2024

Grécky smažený chlieb s fetou - Tefal Ingenio 2024

pp Feta chléb smažený v pánvi.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
5 min

Suroviny

  • 150 g teplej vody
  • 1 vrecúško sušeného pekárskeho droždia (približne 4 g)
  • 0,5 čajovej lyžičky práškového cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 250 g pšeničnej múky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 150 g gréckeho syra feta, rozdrveného
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana

KROK 1V malej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a pekárske droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, aby nedošlo k deaktivácii kvasníc.

KROK 2Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte zmes droždia a olivový olej. Cesto mieste, kým nebude hladké a pružné, približne 5 až 10 minút. Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.

KROK 3Vykysnuté cesto rozdeľte na šesť rovnako veľkých častí a jemne pomúčte pracovnú plochu. Každý kúsok cesta zľahka rozvaľkajte valčekom do tvaru malého okrúhleho bochníka. Každý kruh posypte rozdrobenou fetou a oreganom a potom každý bochník pevne uzavrite. Opäť zľahka rozvaľkajte valčekom.

KROK 4Panvicu s priemerom 28 cm rozohrejte na strednom ohni a potrite trochou olivového oleja. Pred opekaním surovín počkajte, kým termosignál úplne sčervenie. Naplnené bochníky vložte do horúcej panvice, pričom medzi nimi nechajte voľný priestor, aby sa neprilepili. V prípade potreby zopakujte.

KROK 5Chlieb opekajte asi 2 minúty z každej strany, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu a syr sa nerozpustí. V polovici pečenia bochníky opatrne otočte, aby sa rovnomerne upiekli.

KROK 6Keď sú všetky bochníky upečené a zlatisté, vyberte ich z panvice a pred podávaním nechajte mierne vychladnúť na mriežke.

TIP: Tieto chutné grécke chleby s fetou podávajte teplé alebo pri izbovej teplote, s medom a sezamovými semienkami.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko