KROK 1: V malej nádobe zmiešajte teplú vodu, cukor a droždie. Dbajte na to, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa mohli deaktivovať kvasinky.
KROK 2: Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, alebo kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
KROK 3: Vykysnuté cesto rozdeľte na šesť rovnakých častí. Pracovnú plochu zľahka pomúčte. Každú porciu jemne sploštite pomocou valčeka, aby ste vytvorili malý okrúhly chlieb. Každé koliesko posypte trochu rozdrobenej fety a oregana. Každý chlieb pevne uzavrite a opäť ho sploštite valčekom.
KROK 4: Pred zapnutím OptiGrillu vložte príslušenstvo na pečenie. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manual. Tlačidlom M vyberte červené nastavenie a stlačte OK. Po dokončení predhrievania otvorte gril a položte chleby na príslušenstvo na pečenie. Potrite chleby olivovým olejom pomocou štetca na pečivo. Pridajte špenát a pečte ešte 7 minút.
KROK 5: Po uplynutí doby pečenia skontrolujte, či sú chleby zlatisté a upečené podľa vašich predstáv. V závislosti od vášho spotrebiča možno budete musieť pripravovať chleby v dávkach, ak nemáte dostatok miesta.
KROK 6: Vyberte chleby z OptiGrillu a pred podávaním ich nechajte vychladnúť na mriežke.
TIP: Tieto chutné grécke chleby s fetou podávajte teplé alebo pri izbovej teplote, s medom a sezamovými semienkami.
Odporučené produkty