• Desiata
  • 10.7.2024

Grécke grilované papriky v octe - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

pp Grilované papriky v octě.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
12 min

Suroviny

  • 4 veľké červené papriky
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 5 polievkových lyžíc červeného vínneho octu
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 10 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 4 polievkové lyžice nadrobno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice jemných kapár nakladaných v octe
  • Soľ a čierne korenie

KROK 1Najprv umyte a osušte papriky.

KROK 2Vložte ich do fritézy Easy Fry vybavenej tanierom. Začnite piecť.

KROK 3Odložte papriky do nádoby.

KROK 4Kým chladnú, pripravte si marinádu. V nádobe zmiešajte červený vínny ocot, olivový olej, pretlačený cesnak, cukor, soľ, korenie a petržlenovú vňať.

KROK 5Pred podávaním nechajte papriky marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, aby sa chute dobre prepojili.

KROK 6Papriky v octe podávajte ako predjedlo alebo prílohu. Tesne pred podávaním posypte papriky kaparami nakladanými v octe.

TIP: Marinované papriky môžete skladovať v chladničke niekoľko dní. Výborne sa hodia do šalátov, sendvičov alebo aj ako samostatné predjedlo. Marinádu si upravte podľa chuti.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko