• Desiata
  • 9.7.2024

Grécke grilované papriky v octe - Tefal Ingenio 2024

pp Grilované papriky v octě.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 4 veľké červené papriky
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 5 polievkových lyžíc červeného vínneho octu
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 10 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 4 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nadrobno nasekanej
  • 2 polievkové lyžice jemných kapár v octe
  • soľ a čierne korenie

KROK 1Najprv umyte a osušte papriky.

KROK 2Rozpáľte panvicu Ingenio na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Do panvice nalejte dve lyžice oleja a pridajte celé papriky. Varte 10 minút a pravidelne otáčajte. Odložte v nádobe bokom.

KROK 3Kým paprika chladne, pripravte si marinádu. V miske zmiešajte červený vínny ocot, olivový olej, pretlačený cesnak, cukor, soľ, korenie a petržlenovú vňať.

KROK 4Pred podávaním nechajte papriky marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, aby sa chute dobre prepojili.

KROK 5Papriky v octe podávajte ako predjedlo alebo prílohu. Tesne pred podávaním dajte na papriky kapary v octe.

TIP: Marinované papriky môžete skladovať v chladničke niekoľko dní. Výborne sa hodia ako príloha k šalátom, sendvičom alebo aj ako samostatné antipasto. Marinádu si môžete upraviť podľa vlastnej chuti.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko