• Dezerty
  • 25.3.2022

Gaštanová zmrzlina - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

12-6.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
9 min
Varenie
Varenie
0 min

Suroviny

  • 450 ml vychladená šľahačka
  • 500 g gaštanový krém
  • 200 g mascarpone
  • 50 ml mlieko
  • 12   kandizované gaštany
  • 10   cukrárske piškóty
  • niekoľko marshmallow
  • 50 g čokoládové kôstky
  • 300 g horká čokoláda
  • 300 ml šľahačka
  • 30 g maslo

Dvadsať minút pred podávaním vyberte plát z mrazničky.

Do misy robota opatreného mixovacím nádstavcom nalejte 450 ml vychladenej šľahačky.

Prikryte a utesnite veko a stlačte "Štart".

Šľahačku dajte do väčšej misy a odložte ju bokom, misu robota opláchnite.

Do misy robota opatreného sekáčikom nalejte 50 ml mlieka, 500 g gaštanového krému a 200 g mascarpone.

Prikryte a utestnite veko a stlačte tlačidlo "Štart".

Túto změs vylejte do misy so šľahačkou a stierkou jemne premiešajte.

Marshmallow a kandizované gaštany nakrájajte na kúsky.

Do formy na biskupský chlebíček vyloženej papierom na pečenie nalejte krém a náplne (marshmallow, gaštany a 50 g čokoládových kôstiek).

Navrch bez medzier naskladajte cukrárske piškóty a prikryte potravinárkou fóliou.

Formu vložte na pol dňa do mrazničky.

Pripravte čokoládovú ganache:

Do misy robota opatreného  sekáčikom nalejte 300 ml šľahačky.

Prikryte a  utesnite veko a stlačte "Štart".

Pridajte 300 g nasekanej čokolády.

Utesnite veko.

Robot zapnite na 1 minútu a 30 sekúnd na rýchlosť 2 a stlačte tlačidlo "Start".

Po skončení programu pridajte 30 g masla nakrájeného na kocky.

Prikryte a utesnite veko a stlačte "Štart".

Zmes nechajte vychladnúť (ideálna teplota je 40-45 °C).

Vyberte formu so zmrzlinou z mrazničky, vyklopte ju a položte na mriežku stojacu na nádobe. 

Zmzlinovú roládu polejte ganachí.

Ganache, ktorá zo zmrzliny steká, zozbierajte a znova ňou prelejte zmrzlinu.

Ozdobte podľa svojích predstáv (môžete ju napríklad posypať cukrom).

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko