KROK 1: Pripravte si cesto. Ryžu, šošovicu a senovku zmiešajte v nádobe. Dobre opláchnite a nechajte odkvapkať.
KROK 2: Do nádoby s ryžou, šošovicou a senovkou nalejte 700 ml vody, premiešajte, prikryte a nechajte všetky ingrediencie namočené 2 hodiny.
KROK 3: Potom ich dobre sceďte.
KROK 4: Ryžu, šošovicu, senovku a ostatné prísady okrem oleja nasypte do misy mixéra. Nasaďte veko a rozmixujte do hladka.
KROK 5: Predhrejte rúru na najnižšom stupni na 15 minút, potom ju vypnite a vložte do nej nádobu na 2 hodiny.
KROK 6: Na panvicu nalejte naberačku cesta, potom znížte teplotu a cesto rozotrite. Na dose sa vytvoria malé dierky. Varte na miernom ohni, kým nie je vrch uvarený. Dosu otočte a niekoľko sekúnd alebo minút ju varte, potom ju preložte.
TIP: Tieto dosy môžete podávať s indickými jedlami, napríklad so zeleninovým kari.
Odporučené produkty