KROK 1: V miske spotrebiča zmiešajte ovsené vločky, quinou, pistácie, lieskové orechy a mandle a opražte ich. Spustite proces pečenia.
KROK 2: Medzitým v malom hrnci priveďte do varu agávový sirup, kokosový olej a škoricu.
KROK 3: Nalejte do veľkej misky, pridajte pečené obilniny a vylúpané ovocie, hrozienka a figy. Dobre premiešajte.
KROK 4: Na dno koláčovej formy vyrežte kruh z pergamenového papiera vo veľkosti zmesi. Zmes vylejte.
KROK 5: Lyžicou rozotrite zmes do koláčovej formy a potom ju pritlačte, aby vznikol kompaktný koláč.
KROK 6: Koláčovú formu vložte do spotrebiča s podložkou na pečenie. Spustite proces pečenia.
KROK 7: Keď je granola hotová, pred vybratím z koláčovej formy a nakrájaním ostrým nožom na tyčinky ju aspoň na 2 hodiny vychlaďte v chladničke.
KROK 8: Tyčinky skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
TIP: Namiesto quinoy môžete použiť ľanové semienka. Sušené ovocie obmieňajte podľa chuti.