• Desiata
  • 29.1.2024

Dip z baklažánu a sezamových semienok

dip z lilku.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
6 min

Suroviny

  • 600 g olúpaného a na kocky nakrájaného baklažánu
  • 2 polievkové lyžice tahini (sezamová pasta)
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a bez klíčkov
  • 6 polievkových lyžíc gréckeho jogurtu
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 0,66 čajovej lyžičky papriky
  • 2 lyžičky medu
  • Soľ, korenie

Pripravte si ingrediencie.

Vložte kocky baklažánu do naparovacieho koša. Do nádoby pridajte 250 ml vody.

Tlakové varenie: 6 minút

Nechajte vychladnúť. Zmiešajte s ostatnými prísadami. Podávajte vychladené.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko