• Desiata
  • 11.3.2024

Crespelle so šunkou (talianske crêpes)

Crespelle se šunkou (italské palačinky).jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
39 min

Suroviny

  • 30 cl mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 125 g hladkej múky
  • Soľ
  • 80 g masla bez soli
  • 80 g hladkej múky
  • 70 cl mlieka
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu (60 g)
  • Čierne korenie
  • 8 tenkých plátkov varenej šunky
  • 1 lyžica nadrobno nasekanej šalvie
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu

Pripravte crêpes. Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s mliekom a olejom. Postupne pridávajte múku a dobre premiešajte s tekutými prísadami. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek. Dochuťte soľou.

Panvicu na crêpe rozohrejte na strednom ohni. Povrch potrite olejom pomocou papierovej kuchynskej utierky namočenej v oleji. Na rozpálenú panvicu pridajte naberačku cesta a vytvarujte tenký crêpe. Nechajte ho 2 minúty piecť a keď sa okraje začnú mierne sfarbovať, obráťte ho pomocou plochej špachtle. Nechajte ho piecť ešte 1 minútu. Položte crêpe na tanier a pokračujte v pečení zvyšku, kým nespotrebujete všetko cesto. Crêpes môžete ukladať na seba.

Pripravte si bešamelovú omáčku. V hrnci rozpustite maslo na miernom ohni. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby maslo vsiaklo. Povarte 2 minúty. Keď zmes začne peniť, prilejte tretinu mlieka a nepretržite šľahajte. Zmes zhustne a zmiešava sa. Pridajte ďalšiu tretinu a postup opakujte. Takto získate hladkú omáčku bez hrudiek. Odstavte z ohňa a pridajte nastrúhaný parmezán a korenie. Premiešajte a odložte bokom.

Ak chcete podávať crêpe, položte jeden crêpe na plocho, pridajte veľkú lyžicu parmezánovej bešamelovej omáčky a rozotrite ju na polovicu palacinky. Na bešamelovú omáčku položte plátok šunky a štipku nasekanej šalvie. Crepe preložte cez seba, aby vznikol polkruh, a znova ho preložte na polovicu, aby vznikol trojuholník. Opakujte pri zvyšných crêpes.

Rúru predhrejte na 200 °C.

Na dno panvice Ingenio dajte dve tretiny zvyšnej bešamelovej omáčky. Ak je omáčka príliš hustá, môžete ju mierne zriediť trochou vody, aby mala jemnejšiu štruktúru. Navrch položte crêpes, ktoré sa navzájom prekrývajú, a dolejte ich zvyšnou omáčkou. Posypte strúhaným parmezánom.

Panvicu vložte do rúry a potom odstráňte rukoväť Ingenio. Povarte 15 minút.

Ihneď podávajte.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko