• Dezerty
  • 25.3.2022

Čokoládový fondán - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

11-18.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
43 min

Suroviny

  • 120 g horká čokoláda (minimálne 64 % kakaa)
  • 40 g maslo
  • 3 vajce
  • 60 g cukor
  • 25 g hladká múka
  • 20 g mandľová múka
  • voda

Môžete použiť 6 pohárov na dezerty o priemere 8,5 cm.

Vložte 120 g čokolády a 40 g masla do misy kuchynského robota s nástavcom mixéru.

Uzavrite veko bez uzáveru a stlačte "Start".

Odložte bokom.

Do misy dajte 2 žĺtky a 40 g cukru.

Uzavrite veko bez uzáveru a stlačte "Start".

Potom pridajte otvorom na veku 25 g múky a 20 g mandľovej múky.

Stlačte "Start".

Pridajte roztopenú čokoládu a stlačte "Start".

Zmes dajte do šalátovej misy a odložte bokom.

Misu kuchynského robota umyte.

Misu dobre osušte a pripojte šľahač.

Pridajte 3 bielky.

Uzavrite veko bez uzáveru a stlačte "Start".

Po 3 minútach pridajte otvorom na veku zvyšných 20 g cukru.

Len čo sú bielky vyšľahané, vmiešajte jemne pomocou stierky tretinu čokoládovej zmesi a potom vmiešajte zvyšok bielkov.

Cestom naplňte 6 zapekacích misiek o priemere 8,5 cm, ktoré predtým vytrite maslom.

Každú zapekaciu misku zakryte priehľadnou fóliou a vložte ich do vonkajšieho naparovacieho košíka.

Misku opláchnite a pridajte 0,7 l vody.

Umiestnite naparovací košík.

Uzavrite veko a stlačte "Start".

Len čo je varenie hotové, počkajte 5 minút, než otvoríte veko.

Každý fondán vyklopte na tanier a podávajte s vanilkovým pudingom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko