• Dezerty
  • 6.5.2021

Citrónový koláč so snehom (meringue pie) - recept pre Masterchef Grande QB813

Citrónový koláč so snehom (meringue pie) - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnost
Náročnosť
stredne náročný
Příprava
Príprava
67 min
Vaření
Varenie
50 min

Suroviny

Na cesto:

  • 250 g múky
  • 125 g masla
  • 30 g mletých mandlí
  • 80 g práškového cukru
  • 1 vajcia
  • štipka soli

Na náplň:

  • 6 vajec
  • 300 g cukru
  • 3 chemicky neošetrené citróny (bio)
  • 50 g rozpusteného masla

Na sneh:

  • 3 bielky
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g cukru
  • štipka soli

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu, metlu na miesenie, metlu na šľahanie
image.png
POSTUP:

Príprava cesta: 

Do nerezovej misy s metlou na šľahanie vložte múku, studené maslo nakrájané na malé kocky, mleté mandle, cukor a soľ. 
Nasaďte veko a zapnite spotrebič na 2 minúty na rýchlosť 2. 
Hneď ako má zmes jemnú textúru, pridajte vajíčko cez otvor veka a nechajte obsah šľahať asi 1 minútu. 
Hneď ako sa z cesta vytvorí guľa, spotrebič vypnite. 
Cesto nechajte odpočívať minimálne jednu hodinu v chladničke zakryté potravinovou fóliou.

Príprava krému: 

Citróny umyte a osušte. 
Nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. 
Vložte vajcia, cukor, citrónovú šťavu a kôru a rozpustené maslo do misy s metlou na šľahanie a nasaďte veko.
Zapnite prístroj na rýchlosť 4 a miešajte, kým zmes nie je hladká.
Rúru vyhrejte na 210 °C. 
Vymastite tortovú formu s priemerom 28 cm. 
Cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 mm a popichajte vidličkou.
Prikryte papierom na pečenie a vrstvou suchej fazule na zaťaženie. 
Pečte 15 minút. 
Odstráňte papier na pečenie a vrstvu suchej fazule.
Krém nalejte na korpus a pečte ďalej 25 minút pri teplote 180 °C.

Príprava snehu: 

V nerezovej mise s metlou na šľahanie a nasadeným vekom vyšľahajte bielka maximálnou rýchlosťou, kým sa nevytvoria tuhé špice. 
Za stáleho šľahania pridajte 80 g cukru.
Znížte rýchlosť na 5 a pridajte práškový cukor a potom na 15 sekúnd zvýšte maximálnu rýchlosť. 
Keď je koláč upečený, použitím lyžice ho zakryte snehom. 
Koláč vložte na pár minút do rúry, kým sneh mierne nezhnedne.

Dobrú chuť!

Odporučené produkty


Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.