• Desiata
  • 14.4.2025

Chrumkavé zeleninové msemmen - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Křupavé zeleninové msemmen.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

  • 200 g múky
  • 0,25 čajovej lyžičky soli
  • 10 cl teplej vody
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 100 g papriky nakrájanej na kocky
  • 100 g nakrájanej cibule
  • 50 g húb nakrájaných na tenké plátky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 0,5 čajovej lyžičky rasce
  • 0,5 čajovej lyžičky papriky
  • Soľ a čierne korenie

KROK 1Vo veľkej nádobe zmiešajte múku a soľ. Po troškách pridávajte teplú vodu a miešajte rukami, kým nevznikne hladké a vláčne cesto. Pridajte olivový olej a cesto hneťte asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné.

KROK 2Cesto nechajte 15 až 20 minút odpočívať pod čistou utierkou.

KROK 3Kým cesto odpočíva, pripravte zeleninovú náplň tak, že na panvici zohrejete olivový olej. Cibuľu opečte do hneda. Pridajte papriku, huby, rascu, papriku, soľ a korenie. Varte, kým zelenina nezmäkne.

KROK 4Cesto rozdeľte na rovnako veľké guľky (približne 40 g na guľku). Vezmite jednu guľôčku a rozvaľkajte ju na vymastenej pracovnej ploche, kým nie je veľmi tenká, takmer priehľadná. Do stredu rozvaľkaného cesta dáme časť náplne, potom okraje preložíme smerom k stredu, aby sme plnku uzavreli a vytvorili obdĺžnik. Postup zopakujte aj s ostatnými guľôčkami.

KROK 5Vložte msemmen do spotrebiča s mierne naolejovaným plechom. Začnite piecť.

KROK 6Pečte, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, v polovici pečenia ich otočte, aby boli rovnomerne prepečené.

TIP: Aby ste zabezpečili rovnomerné prepečenie, nepreplňujte plech a pripravujte msemmen v malých dávkach. Zeleninu môžete obmieňať podľa vlastnej chuti, napríklad pridaním cukety, baklažánu alebo špenátu. Podávajte horúce, s pikantnou paradajkovou omáčkou alebo mätovým jogurtom.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko