• Desiata
  • 5.3.2024

Chrumkavá grilovaná špargľa

Křupavý grilovaný chřest.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

  • 1 polievková lyžica horčice
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 2,5 cl vody
  • 0,5 citróna a jeho kôry
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica kapary
  • 3 filety zo sardely, nasekané
  • 24 stoniek špargle
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ
  • 1 lyžica kapary
  • 1 polievková lyžica bazalky, jemne nasek

Malým nožom odstráňte „šupiny“ zo špargle. Odrežte spodné časti, aby ste odstránili najtvrdšie časti. Špargľu na tanieri polejte olejom a soľou.

Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Oranžovej farby a stlačte tlačidlo OK. Po rozohriatí položte polovicu špargle na gril a grilujte 4 minúty. Opečenú špargľu dajte na tanier a zvyšnú špargľu ugrilujte.

V miske malého mixéra zmiešajte všetky prísady na omáčku a rozmixujte ich do hladka.

Grilovanú špargľu prelejte omáčkou a dochuťte kaparami a lístkami bazalky. Podávajte ihneď.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko