Pomocou ručného mixéra rozmixujte dulový džem s vodou, kým nezískate jemnú a hladkú konzistenciu.
Vnútro tortovej formy s dĺžkou približne 23 cm a šírkou 10 cm navlhčite papierovou utierkou. Prikryte potravinárskou fóliou. Pomocou papierovej utierky odstráňte všetky vzduchové bubliny. Neskôr sa tak forma ľahšie odstráni.
Na dno formy rozotrite dulový džem a dobre ho uhlaďte. Formu vložte do chladničky a nechajte ju stuhnúť aspoň 5 hodín.
V miske vidličkou jemne roztlačte fetu. Pridajte sušené oregano, olivový olej, mlieko a korenie. Miešajte špachtľou, kým nevznikne hladká hmota.
Keď je džem zmrazený, jemne navlhčenou lyžicou rovnomerne rozotrite feta zmes do formy, aby bol povrch hladký. Formu vložte na 3 hodiny do chladničky.
Po stuhnutí vyklopte z formy. Dno formy jemne zohrejte horúcou vodou a potom ju vyklopte na dosku na krájanie. Odstráňte potravinársku fóliu a nechajte fetu odpočívať pri izbovej teplote (5 minút), aby sa ľahšie krájala. Nakrájajte ju priečne na 8 pravidelných častí.
Maslo rozpustite v miske v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty.
Rozvaľkajte pláty cesta filo a potom ich rozrežte na 4 časti s rozmermi 15 x 19 cm. Prvý kus položte hornou stranou k sebe a potrite ho maslom. Na vrch položte druhú časť a tiež ju potrite maslom. Na okraj cesta položte kúsok syra feta a potom ho zrolujte a zabaľte do cesta. Rohy úhľadne preložte ako darčekový balíček a v prípade potreby odrežte prebytočné cesto. Rovnako postupujte aj s ostatnými kúskami. Odložte do chladničky.
Jednotlivé diely vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 7 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a vychutnajte si výsledok.
Odporučené produkty