• Desiata
  • 18.12.2023

Chrumkavá feta s oreganom a dulovým džemom

crispy feta with jam.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
40 min
Varenie
Varenie
7 min

Suroviny

  • 100 g dulového džemu
  • 100 vody
  • 300 g syra feta
  • 1 lyžice sušeného oregana
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • Korenie
  • 60 g masla
  • 4 listy cesta filo

Pomocou ručného mixéra rozmixujte dulový džem s vodou, kým nezískate jemnú a hladkú konzistenciu.

Vnútro tortovej formy s dĺžkou približne 23 cm a šírkou 10 cm navlhčite papierovou utierkou. Prikryte potravinárskou fóliou. Pomocou papierovej utierky odstráňte všetky vzduchové bubliny. Neskôr sa tak forma ľahšie odstráni.

Na dno formy rozotrite dulový džem a dobre ho uhlaďte. Formu vložte do chladničky a nechajte ju stuhnúť aspoň 5 hodín.

V miske vidličkou jemne roztlačte fetu. Pridajte sušené oregano, olivový olej, mlieko a korenie. Miešajte špachtľou, kým nevznikne hladká hmota.

Keď je džem zmrazený, jemne navlhčenou lyžicou rovnomerne rozotrite feta zmes do formy, aby bol povrch hladký. Formu vložte na 3 hodiny do chladničky.

Po stuhnutí vyklopte z formy. Dno formy jemne zohrejte horúcou vodou a potom ju vyklopte na dosku na krájanie. Odstráňte potravinársku fóliu a nechajte fetu odpočívať pri izbovej teplote (5 minút), aby sa ľahšie krájala. Nakrájajte ju priečne na 8 pravidelných častí.

Maslo rozpustite v miske v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty.

Rozvaľkajte pláty cesta filo a potom ich rozrežte na 4 časti s rozmermi 15 x 19 cm. Prvý kus položte hornou stranou k sebe a potrite ho maslom. Na vrch položte druhú časť a tiež ju potrite maslom. Na okraj cesta položte kúsok syra feta a potom ho zrolujte a zabaľte do cesta. Rohy úhľadne preložte ako darčekový balíček a v prípade potreby odrežte prebytočné cesto. Rovnako postupujte aj s ostatnými kúskami. Odložte do chladničky.

Jednotlivé diely vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 7 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a vychutnajte si výsledok.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko