KROK 1: Nakrájajte chorizo a syr na malé kocky. Odložte do chladničky.
KROK 2: Zohrejte kastról na strednom ohni s maslom. Čakajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezmení na červeno predtým, než začnete variť ingrediencie.
KROK 3: Pridajte 45 g múky a dobre premiešajte. Pridajte polovicu mlieka a priveďte do varu, aby sa zahustilo asi na 5 min. Pridajte zvyšnú polovicu a priveďte do varu znova. Takto získate hustú a bezhrudkovú bešamelovú omáčku približne za 2 min.
KROK 4: Odstráňte z ohňa, pridajte chorizo, syr, papriku, soľ a korenie. Premiešajte a nechajte úplne vychladnúť v chladničke 1 hodinu.
KROK 5: Pripravte tvarovanie krokiet. Keď bešamel vychladne, vezmite ekvivalent veľkej lyžice, približne 50 g. Vytvorte guľôčku rukami a potom ju rozvaľkajte, aby sa získal tvar valca. Pripravte všetky krokety pred obalovaním. Udržujte ich v chlade.
KROK 6: Pripravte obalovanie. V prvej miske nasypte múku. V druhej miske vyšľahajte vajcia a nakoniec v tretej miske nasypte strúhanku.
KROK 7: Obalte kroketu v múke, aby bola dobre pokrytá. Jemne poklepte, aby ste odstránili prebytok. Potom ponorte do vyšľahaných vajec a nakoniec do strúhanky.
KROK 8: Pripravte všetky krokety. Aplikujte druhú vrstvu obalovania podľa rovnakého procesu.
KROK 9: Zohrejte panvicu na strednom ohni s olejom. Čakajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezmení na červeno predtým, než začnete variť ingrediencie. Smažte krokety do zlatova (asi 5 minút). Opakujte operáciu s zvyšnými kroketami, ak robíte po dávkach.
KROK 10: Osušte na absorbčnom papieri a podávajte horúce.
TIP: Ak je zmes príliš lepivá, pridajte trochu múky. Pre vegetariánsku verziu nahraďte chorizo údenou paprikou a grilovanou zeleninou. Podávajte s dipovou omáčkou, napríklad cesnakovo-jogurtovou omáčkou alebo pikantnou omáčkou.
Odporučené produkty