KROK 1: Cesto pripravte ručne v mise alebo v kuchynskom robote s hákom. Na miesenie si vyhraďte celkovo 10 minút.
KROK 2: V kuchynskom robote: do nádoby kuchynského robota nasypte múku a hneťte na pomalých otáčkach, pričom postupne pridávajte vodu, cukor a droždie. Hneťte, kým sa cesto neodlepí od okrajov. Pridajte olivový olej a hneťte na strednej rýchlosti, kým sa nezapracuje (2 až 3 minúty). V prípade potreby upravte rýchlosť. Nakoniec pridajte soľ. Pokračujte v rýchlom hnetení, až kým už na povrchu nebudete cítiť zrnká soli.
KROK 3: Ak hnetiete ručne: nasypte múku do misy. Postupne pridávajte vodu, cukor a droždie. Jednou rukou otočte nádobu a druhou rukou preložte múku zo spodnej časti nádoby na vrch. Keď sa múka spojí (na stenách nádoby už nie sú zvyšky), cesto môžete miesiť na pracovnej ploche.
KROK 4: Cesto nechajte odpočívať 1,5 hodiny pod potravinovou fóliou (alebo vlhkou utierkou) pri izbovej teplote. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
KROK 5: Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na osem rovnakých častí. Vytvarujte osem dlhých valčekov s dĺžkou asi 60 cm. V prípade potreby posypte pracovnú plochu trochou múky, aby sa cesto nelepilo. Každý valček preložte na polovicu. Z oboch koncov každého valčeka upleťte vrkoče, vytvarujte z nich kruhy a spojte konce. Pomocou štetca potrite simity zmesou melasy a vody a potom ich posypte sezamovými semienkami.
KROK 6: Opatrne vložte 4 simit chleby do spotrebiča s vloženým tanierom. Spustite proces pečenia. Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
KROK 7: Nechajte vychladnúť a môžete vychutnávať.