• Desiata
  • 5.3.2024

Caponata

Caponata.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
25 min
Varenie
Varenie
36 min

Suroviny

  • 1,5 baklažánu (750 g)
  • 1,5 lyžice jemnej soli
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1,5 cibule nakrájanej na kocky (250 g)
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1,5 stonky stopkového zeleru nakrájaného na kocky (130 g)
  • 0,75 polievkovej lyžice práškového cukru
  • 1,5 polievkovej lyžice octu z červeného vína
  • 0,75 lyžice paradajkového pretlaku
  • 6 paradajok, olúpaných a zbavených jadierok (500 g)
  • 100 g zelených olív bez kôstok, nakrájaných na polovice
  • 15 g kapary
  • 15 g hrozienok
  • 65 g pražených píniových orieškov
  • 2 polievkové lyžice bazalky, jemne nasekanej
  • Korenie

Baklažán nakrájajte na 1 cm kocky a posypte soľou. Premiešajte a nechajte 1 hodinu odkvapkať v cedníku. Opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou.

Pred spustením vložte príslušenstvo do rúry grilu OptiGrill. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Červenej farby a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte olej, cibuľu, cesnak a stonku stopkového zeleru. Premiešajte a zakryté pečte 8 minút.

Pridajte baklažány, premiešajte a zakryté pečte ďalších 8 minút.

Medzitým v malej miske zmiešajte cukor s octom a paradajkovým pretlakom. Touto zmesou zalejte baklažány a potom pridajte čerstvé paradajky nakrájané na kocky. Premiešajte a prikryte na 20 minút, aby sa všetky prísady podusili.

Po uvarení pridajte olivy, kapary, hrozienka, píniové oriešky a bazalku. Pridajte korenie a okoreňte podľa chuti.

Okamžite podávajte a vychutnajte si výsledok.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko