• Dezerty
  • 13.3.2022

Brioška s čokoládou - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

11-19.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
95 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 200 g čokoládová nátierka (pozri recept)
  • 110 ml polotučné mlieko
  • 1 vrecúško pekárske droždie
  • 3 žĺtky
  • 250 g hladká múka
  • 30 g cukor
  • 30 g maslo nakrájané na malé kocky
  • 40 g čokoládové hoblínky (voliteľne)
  • soľ

Nahraďte čokoládovú nátierku mandľovým krémom, džemom, atď.

Nalejte 110 ml mlieka a pridajte vrecúško droždia do kuchynského robota.

Uzavrite veko a stlačte "Start".

Otvorom na veku pridajte 250 g múky, 2 žĺtky, soľ, 30 g cukru a 30 g masla.

Nasaďte späť veko a stlačte "Start".

Cesto spracujte ručne 1 minútu a valčekom ho rozváľajte na trojuholník.

Nakrájajte 8 prúžkov a rozotrite na ne 200 g čokoládovej nátierky.

Každý prúžok stočte na seba a vložte do formy.

Nechajte 1 h a 30 min. odležať na mieste, kde nie je prievan.

Vyhrejte rúru na 165 °C (th 5/6).

Briošku potrite posledným žĺtkom a posypte hoblinkami čokolády.

Pečte 25 min.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko