• Dezerty
  • 13.3.2022

Brioška - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

11-12.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
45 min
Varenie
Varenie
30 min

Suroviny

  • 3 polievkové lyžice polotučné mlieko
  • 1 vrecúško pekárske droždie
  • 2 vajce
  • 250 g hladká múka
  • 50 g cukor
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 80 g mäkké maslo
  • 100 g karamelizované mandle

Pred vložením briošky do rúry potrite cesto žĺtkom alebo rozšľahaným vajcom, aby malo zlatý a lesklý vzhľad.

Vrecúško pekárskeho droždia zrieďte v 3 lyžiciach vlažného mlieka.

Nalejte zmes do kuchynského robota.

Pridajte 2 vajcia, 250 g múky, 50 g cukru a lyžičku soli.

Uzavrite veko a stlačte "Start".

Otvorom na veku pridajte 80 g masla nakrájaného na malé kocôčky.

Uzáver nasaďte späť a stlačte "Start".

Po dokončení programu stlačte "Start". Cesto musí zdvojnásobiť svoj objem.

Do cesta zapracujte 100 g karamelizovaných mandlí a pomiešajte.

Vytvorte pecník, položte ho na plech vyložený papierom na pečenie a prikryte utierkou.

Vložte do chladničky na 12 hodín.

Vyhrejte rúru na 160 °C.

Pečte 30 min. a potom nechajte vychladnúť na mriežke.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko