Pred vložením briošky do rúry potrite cesto žĺtkom alebo rozšľahaným vajcom, aby malo zlatý a lesklý vzhľad.
Vrecúško pekárskeho droždia zrieďte v 3 lyžiciach vlažného mlieka.
Nalejte zmes do kuchynského robota.
Pridajte 2 vajcia, 250 g múky, 50 g cukru a lyžičku soli.
Uzavrite veko a stlačte "Start".
Otvorom na veku pridajte 80 g masla nakrájaného na malé kocôčky.
Uzáver nasaďte späť a stlačte "Start".
Po dokončení programu stlačte "Start". Cesto musí zdvojnásobiť svoj objem.
Do cesta zapracujte 100 g karamelizovaných mandlí a pomiešajte.
Vytvorte pecník, položte ho na plech vyložený papierom na pečenie a prikryte utierkou.
Vložte do chladničky na 12 hodín.
Vyhrejte rúru na 160 °C.
Pečte 30 min. a potom nechajte vychladnúť na mriežke.
Odporučené produkty