• Desiata
  • 23.4.2024

Brazílske syrové buchty (Pão de queijo) - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

brazilské sýrové bochánky Pao de queijo.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 200 g tapiokovej múky
  • 38 cl mlieka
  • 5 cl olivového oleja
  • 120 g strúhaného syra (ementál, gruyère)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 štipka mletého muškátového orieška

KROK 1Tapiokovú múku nasypte do nádoby. V hrnci priveďte mlieko a olej do varu. Rýchlo nalejte tekutinu na múku a intenzívne miešajte, aby ste získali mierne lepkavú, pružnú zmes.

KROK 2Pridáme syr, vajce, soľ a muškátový oriešok. Pomocou špachtle ho preložte.

KROK 3Zmes dajte na plech a rozložte na 30 minút do chladničky, aby sa rýchlo vychladila.

KROK 4Vyberte plech a rukami vytvarujte 18 guľôčok. Ak sa cesto lepí, použite trochu múky. Na tanier položte alobal. Guľky opatrne vložte do spotrebiča, pričom medzi nimi nechajte priestor na cirkuláciu vzduchu. Začnite piecť. Mali by vám vzniknúť pekné zlaté guľky.

KROK 5Znova spustite pečenie, kým nie sú všetky guľky upečené. Nechajte vychladnúť a podávajte so šalátom z avokáda a manga alebo s guacamole.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko