• Rady & Tipy
  • 4.1.2024

Ako na domáce grilovanie v zime

5 (1x)
header 136.png

Poradíme vám, ako si v zime môžete ugrilovať chutný obed či večeru. Máme pre vás aj niekoľko tipov na zdravé suroviny. Pamätajte na to, že aj v zime môžete jesť zdravo a zároveň chutne.

Grilovanie v zime: Vybavte sa inteligentným elektrickým grilom

S akým vybavením si doma počas zimných mesiacov jednoducho a hlavne bezpečne ugrilujete chutné a zdravé pokrmy? Rozhodne sa nezaobídete bez inteligentného elektrického grilu, s ktorým môžete bez obáv pripravovať chutné grilované pochúťky aj pod strechou.

Úžasnú grilovačku zažijete jednoznačne vďaka Optigrillu 4in1 od Tefalu, s ktorým pripravíte veľa pochúťok pre celú svoju rodinu. Čím si vás zaručene získa? Ako už označenie 4v1 napovedá, zahŕňa štyri prístroje v jednom. Ide konkrétne o prvý inteligentný elektrický gril, ktorý je zároveň aj barbecue, rúra a pomocník na prípravu kompletného menu.

Tento inteligentný pomocník sa navyše môže pochváliť patentovanou technológiou, s pomocou ktorej zmeria na milimeter hrúbku mäsa, rýb alebo zeleniny, spočíta množstvo a automaticky nastaví dobu grilovania. Pri grilovaní doma v zime pritom nemusíte vďaka Optigrillu 4in1 nič strážiť. Nielen že tento šikovný elektrický gril zahŕňa 9 automatických programov. Jeho farebný indikátor vám dá sám vedieť, keď bude grilovaný pokrm hotový.

Jeme zdravo v zime alebo Užime si zdravšie grilovanie

Grilovanie na Optigrille 4in1 od Tefalu je zdravšie ako na akomkoľvek inom elektrickom grile. Z akého dôvodu? Optigrill 4in1 má jedinečný sklon nepriľnavých grilovacích dosiek, ktoré pomáhajú lepšie odvádzať tuk do odkvapkávacej nádoby.

V marci roku 2011 sme vykonali interný test na surovom burgeri s 20 percentami tuku. Hotový pokrm obsahoval o 44 percent menej tuku v porovnaní s tým, keď by sme ho pripravili na elektrickom grile s klasickým sklonom grilovacích dosiek.

Suroviny na zimné grilovanie: Poctivé, čerstvé aj lokálne

Aké suroviny používať počas zimného grilovania? Stavte na čerstvé mäso kúpené u miestneho mäsiara. Na grile sa budú perfektne vynímať kuracie prsia, morčacie plátky, bravčové kotlety alebo hovädzie steaky. Ak máte radi ryby, nezabudnite ani na ne. Na grile skvele chutí napríklad pstruh, v rámci zimných receptov si môžete pripraviť aj plátky z tresky, tuniaka či lososa.

Čo sa týka výberu zeleniny, zimné obdobie ponúka skutočne skvelé možnosti. Grilujte plátky tekvice, kolieska kukurice, plátky cibule či malé cherry paradajky. Na grile je skvelá aj paprika, baklažán, cuketa, mrkva alebo kukurica. Okrem grilovanej zeleniny môžu vegáni a vegetariáni namiesto mäsa siahnuť aj po tofu, ktoré je skvelým zdrojom bielkovín.

Tipy na zimné recepty

Pri grilovaní v zime si môžete doma pripraviť na Optigrillu 4in1 pestrú škálu zdravých aj chutných pokrmov. Prinášame niekoľko tipov na zimné recepty, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie.

Šťavnatý domáci hamburger z hovädzieho mäsa

Grilovaný pstruh na bylinkách

Grilovaná cuketa plnená bezmäsitou zmesou

Návod na zdravé stravovanie v zime

Vyššie uvedené recepty dokazujú, že aj cez zimu môžeme jesť zdravo. Chce to v prvom rade vylúčiť prebytok rafinovaných sacharidov, ako sú biely cukor, múka a sladkosti, a nasýtených tukov. Prestaňte tiež nadmerne soliť a vyhýbajte sa polotovarom aj vyprážaným, tučným a konzervovaným jedlám.

Pri zdravom stravovaní v zime by ste mali do jedálnička zaradiť dostatok čerstvých surovín. V prvom rade sa zamerajte na kvalitné bielkoviny, ktoré nájdete v mäse, rybách, tofu či strukovinách. Nevyhnutný je aj dostatočný príjem zeleniny a ovocia. V zime do svojho jedálnička ďalej zaraďte oriešky, semienka, celozrnné obilniny a zdravé rastlinné oleje.

S týmito zdravými surovinami pripravíte s využitím Optigrillu 4v1 od Tefalu skutočne rozmanité jedlá. Vzhľadom na to, že tento pomocník obsahuje štyri prístroje v jednom - teda inteligentný gril, barbecue, rúru a pomocníka na prípravu kompletného menu - zaistí vám neuveriteľnú flexibilitu pri varení. Vďaka Optigrillu 4v1 tak pripravíte skvelé jedlá plné chuti, ktoré sú zároveň zdravé a ktorými si v zime spokojne naplníte bruško.

Grilovanie v zime je skvelým spôsobom, ako si môžete užiť chutné a zdravé grilované pokrmy aj za mrazivého počasia v pohodlí domova. S využitím inteligentného elektrického grilu Optigrill 4v1 od Tefalu, ktorý kombinuje funkcie grilu, barbecue, rúry a ponúka automatické nastavenie času a teploty pre rôzne druhy pokrmov, veľmi ľahko a pohodlne pripravíte grilované pochúťky pre celú rodinu.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko