• Obed
  • 29.6.2020

Klasický domáci hamburger - recept pre elektrický gril Tefal Optigrill Elite

burger.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
10 min

Suroviny

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 50 g strúhanky (z tvrdého chleba)
  • 50 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g strúhaného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica provensálskeho korenia
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 4 žemle na hamburgery
  • Omáčky podľa chuti
  • Prílohy podľa chuti

  1. Zmiešajte mleté hovädzie mäso so strúhankou, mliekom, vajciami, strúhaným syrom, ošúpanými a nasekanými strúčikmi cesnaku, provensálskym korením, soľou a korením, kým sa zmes riadne nespojí.
  2. Potom vytvorte štyri rovnako veľké burgery.
  3. Tie mierne potrite olejom a vložte do chladničky.
  4. Zapnite gril.
  5. Zvoľte program HAMBURGER podľa ikony.
  6. Stlačte tlačidlo OK.
  7. Akonáhle sa dokončí predhriatie, vložte pripravené burgery na gril a uzavrite ho.
  8. Opekajte podľa vyobrazenia na displeji, až kým nie je pokrm prepečený podľa vašej spokojnosti - RARE, MEDIUM, WELL DONE.
  9. Rozpolené žemle potrite omáčkami podľa chuti (kečup, majonéza atď.), Pridajte prílohy, ktoré máte radi (cibuľové krúžky, šalát, paradajka, nakladané uhorky a pod.) A na každú položte jeden kúsok pripraveného mäsa.
  10. Uzavrite burgery a podávajte.

Akonáhle je mäso pripravené, položte rozpolené žemle na rozpálený gril, prehrejte ich a potom doplňte jednotlivé prílohy a podávajte.
Použite strúhaný syr podľa chuti: ementál, parmezán, mozzarellu a pod.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko