• Rady & Tipy
  • 1.3.2023

10 jednoduchých, rýchlých a chutných receptov pre ponorný - tyčový mixér

10 jednoduchých, rýchlých a chutných receptov pre ponorný mixer.png

Vyskúšajte 10 tipov na rýchle a zdravé recepty pre vás i vaše deti. Pripravíte ich veľmi ľahko. Tieto zdravé fitness recepty vám navyše dodajú dostatok živín pre váš organizmus. Aké recepty na zdravé a rychle jedlá s využitím ponorného mixéru teda stoja za vyskúšanie?

Zdravé fitness recepty: Ako by mali vyzerať?

Pokiaľ si chcete pripraviť recepty na zdravé a rýchle jedlá, vyberte si v prvej rade správne suroviny. Do zdravého stravovania zahrňte ovocie, zeleninu, chudé mäso, ryby, strukoviny, obilniny, celozrnné pečivo, semienka, oriešky, za studena lisované rastlinné oleje, vajcia a mliečne výrobky. Vyhnite sa naopak tučnému mäsu, údeninám, masti, polotovarom a instantným či konzervovaným jedlám.

Recepty na rýchle zdravé obedy alebo večere tak pripravujte ideálne z čerstvých prirodzených surovín a obmedzte na minimum priemyselne spracované produkty. Vyhnite sa tiež používaniu soli a ostrého korenia, namiesto toho pokrmy dochucujte bylinkami.

Vďaka receptom na zdravé rýchle jedlá zachováte v jedálničku správny pomer živín

Ak chcete cieliť na zdravé stravovanie, zamerajte se nielen na použité suroviny, ale snažte se strážiť vo svojom jedálničku tiež správny pomer základných živín - teda bielkovín, sacharidov a tukov. Nech už ide o dospelých, alebo deti, zdravý človek by mal vo svojej dennej strave prijať zhruba 55 až 60 percent sacharidov, 25 až 30 percent tukov a 10 až 15 percent bielkovín.

Čo keď ale máte nejaké kilo naviac a bojujete s nadváhou? V tom prípade zvýšte v strave príjem bielkovín, a naopak znížte príjem živočíšnych tukov. Váš denný jedálniček by tak mal zahŕňať cca 30 percent bielkovín, 50 percent sacharidov a 20 percent tukov.

Čerstvé suroviny: Ako ich rýchlo a efektívne spracovať na zdravé fitness recepty?

Máte nachystané čerstvé prirodzené suroviny a chcete si z nich uvariť zdravé fitness recepty? Veľmi záleží tiež na spôsobe ich prípravy. Rozhodne sa vyhnite nezdravej príprave jedál, ku ktorej patrí najmä grilovanie na drevenom uhlí, smaženie a fritovanie vo fritovacom hrnci. Recepty na zdravé a rýchle večere alebo obedy pripravujte výhradne pečením, dusením, klasickým varením alebo varením na pare. Niektoré zdravé recepty ľahko urobíte aj bez tepelnej úpravy.

Veľkým pomocníkom vám pri príprave receptov na zdravé a rýchle jedlá bude tyčový mixér s všestranným príslušenstvom Tefal Infiny Force Pro 5v1, vďaka ktorému môžete povoliť uzdu svojej fitness kulinárskej fantázii. S týmto pomocníkom s prehľadom zvládnete zdravé domáce polievky, lahodné pestá na cestoviny, domácu detskú výživu, domáci kečup aj mnoho ďalšieho.  

Recepty na rýchle a zdravé jedlá, ktoré pripravíte veľmi ľahko

Pokiaľ chcete pre celú svoju rodinu pripraviť rýchle zdravé obedy alebo rýchle zdravé večere, ako na to? Pokrmy pre dospelého, ktoré môžu aj deti, uvaríte veľmi ľahko. Zamerajte sa na základné čerstvé suroviny a vyhnite sa prebytku soli a ostrého korenia či byliniek (napríklad zázvoru alebo kurkume). Pre predstavu prinášame nápady na zdravé a ľahké recepty, ktoré pre celú rodinu pripravíte vďaka všestrannému tyčovému mixéru Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu.  

Guacamole - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Dressing na Caesar šalát - recept pre tyčový mixér mixér Infiny Force Pro 5v1

Krémová paradajková polievka - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Salsa Pico de gallo - recept pro stolní mixér Infiny Force Pro 5v1

Domáca detská výživa - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Chimichurri omáčka - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Bazalkové pesto s orieškami - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Domácí kečup - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Hummus - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Domáce orechové maslo - recept pre tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko