• Dezerty
  • 6.5.2021

Zamatová Red velvet torta - recept pre Masterchef Grande QB813

Zamatová Red velvet torta - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osob
Počet osôb
12
Náročnost
Náročnosť
stredne náročný
Příprava
Príprava
10 min
Vaření
Varenie
105 min

Suroviny

Na cesto:

  • 300 g krupicového cukru
  • 250 g múky
  • 240 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica vínneho octu alebo šťava z citróna
  • 120 g masla
  • 12 g nesladeného kakaového prášku (horké kakao)
  • 2 veľké vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 lyžička vanilkovej príchute
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička červenej gélové potravinárskej farby

Na krém:

  • 460 g krémového syra
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 120 g veľmi jemne mletého cukru
  • 1 lyžička vanilkovej príchute

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu, metlu na miesenie, metlu na šľahanie

image.png
POSTUP:

Príprava korpusu:

Začnite predhrievaním rúry na 175 °C.
Vložte všetky prísady cesta do nerezovej misy vybavenej metlou na šľahanie.
Nasaďte veko na misu a šľahajte 30 sekúnd pri minimálnej rýchlosti; potom miešajte 3 minúty postupným zvyšovaním rýchlosti z 2 na 4.
Cesto rozdeľte do dvoch foriem na piškóty vyložených papierom na pečenie, vrch uhlaďte a pečte25 až 30 minút. Nechajte chladnúť 10 minút.
Na tortovú formu dajte rošt a jemne vyklopte.
Nechajte úplne vychladnúť, potom zakryte potravinovou fóliou.
Dajte do chladničky najmenej na jednu hodinu, najlepšie na noc.

Príprava krému:

V nerezovej mise s pripojenou metlou šľahajte syr a cukor postupne až na rýchlosti 4 po dobu 30 sekúnd:
zmes musí byť hladká a krémová, ale nie tekutá.
Pridajte studenú smotanu na šľahanie a vanilku a šľahajte pri rýchlosti 3 po dobu 30 sekúnd, potom pri maximálnej rýchlosti po dobu 2 minút.

Zostavenie:

Oba studené korpusy prekrojte na polovicu a po vnútornej strane rozotrite krém.
Postupne ukladajte vrstvy korpusu a krému a nakoniec naneste tenkú vrstvu i navrch.
Koláč odložte na 10 minút do chladničky a potom ho potrite zvyšným krémom.

TIP: povrch ozdobte čerstvým červeným ovocím, môže byť aj sušené (napr. Maliny sušené mrazom), na Valentína pridajte cukrárska srdiečka!
      Krém môžete urobiť z akéhokoľvek čerstvého syra - Lučina, Mascarpone, odľahčená varianta môže byť s tvarohom.

Dobrú chuť!

image.png

Odporučené produkty



Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.