Zamatová Red velvet torta - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
12
Náročnosť
stredne náročný
Príprava
10 min
Varenie
105 min
Suroviny
Na cesto:
300 g krupicového cukru
250 g múky
240 ml mlieka
1 polievková lyžica vínneho octu alebo šťava z citróna
120 g masla
12 g nesladeného kakaového prášku (horké kakao)
2 veľké vajcia
1 balíček kypriaceho prášku
1 lyžička vanilkovej príchute
1 lyžička soli
1 lyžička červenej gélové potravinárskej farby
Na krém:
460 g krémového syra
180 ml smotany na šľahanie
120 g veľmi jemne mletého cukru
1 lyžička vanilkovej príchute
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu, metlu na miesenie, metlu na šľahanie
POSTUP:
Príprava korpusu:
Začnite predhrievaním rúry na 175 °C. Vložte všetky prísady cesta do nerezovej misy vybavenej metlou na šľahanie. Nasaďte veko na misu a šľahajte 30 sekúnd pri minimálnej rýchlosti; potom miešajte 3 minúty postupným zvyšovaním rýchlosti z 2 na 4. Cesto rozdeľte do dvoch foriem na piškóty vyložených papierom na pečenie, vrch uhlaďte a pečte25 až 30 minút. Nechajte chladnúť 10 minút. Na tortovú formu dajte rošt a jemne vyklopte. Nechajte úplne vychladnúť, potom zakryte potravinovou fóliou. Dajte do chladničky najmenej na jednu hodinu, najlepšie na noc.
Príprava krému:
V nerezovej mise s pripojenou metlou šľahajte syr a cukor postupne až na rýchlosti 4 po dobu 30 sekúnd: zmes musí byť hladká a krémová, ale nie tekutá. Pridajte studenú smotanu na šľahanie a vanilku a šľahajte pri rýchlosti 3 po dobu 30 sekúnd, potom pri maximálnej rýchlosti po dobu 2 minút.
Zostavenie:
Oba studené korpusy prekrojte na polovicu a po vnútornej strane rozotrite krém. Postupne ukladajte vrstvy korpusu a krému a nakoniec naneste tenkú vrstvu i navrch. Koláč odložte na 10 minút do chladničky a potom ho potrite zvyšným krémom.
TIP: povrch ozdobte čerstvým červeným ovocím, môže byť aj sušené (napr. Maliny sušené mrazom), na Valentína pridajte cukrárska srdiečka! Krém môžete urobiť z akéhokoľvek čerstvého syra - Lučina, Mascarpone, odľahčená varianta môže byť s tvarohom.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.