• Dezerty
  • 6.5.2021

Vynikajúce domáce talianske tiramisu - recept pre Masterchef Grande QB813

Digital-02_TIRAMISUCUP.png
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
720 min

Suroviny

  • 3 šálky silnej kávy
  • 3 vajcia
  • 1 balenie dlhých cukrárskych piškót
  • 75 g krupicového cukre
  • 1 lyžice Amaretto
  • 250 g mascarpone
  • Kakaový prášok na posypanie

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na šľahanie
image.png

POSTUP:

Oddeľte žĺtky od bielkov.
V nerezovej mise s nasadenou metlou šľahajte pri maximálnej rýchlosti 2 minúty žĺtky a cukor, kým zmes nie je biela.
Pridajte mascarpone a znova šľahajte pri maximálnej rýchlosti 2 minúty.
Tento krém preložte do misy a dajte nabok.
Nerezovú misu a metličku umyte a osušte.
Nalejte bielka do nerezovej misy a pripevnite metlu na šľahanie.
Bielka šľahajte, kým nevytvoria tuhé špice, šľahajte 30 sekúnd pri rýchlosti 6,
pridajte 1 čajovú lyžičku cukru a znova šľahajte 1 a pol minúty pri maximálnej rýchlosti.
Rozšľahaný sneh z bielkov jemne zapracujte pomocou špachtle do mascarpone krému.

Zostavenie:

Polievkovú lyžicu Amaretta zmiešajte so silnou kávou.
Namočte piškóty do kávy a potom ich uložte na dno sklenenej nádoby ako prvú vrstvu.
Pridajte vrstvu krému, potom ďalšiu vrstvu namočených piškót.
Opakujte, kým nie je sklenená nádoba plná, a dokončite vrstvou krému.
Poprášte kakaovým práškom a odložte aspoň na 12 hodín do chladničky.

Tip: Vo variante pre deti kávu a Amaretto nahraďte ovocnou šťavou a pridajte čerstvé ovocie.

* Užívanie alkoholu môže vážne poškodiť vaše zdravie - pite zodpovedne

image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko