Vynikajúce domáce talianske tiramisu - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
8
Náročnosť
ľahký
Príprava
10 min
Varenie
720 min
Suroviny
3 šálky silnej kávy
3 vajcia
1 balenie dlhých cukrárskych piškót
75 g krupicového cukre
1 lyžice Amaretto
250 g mascarpone
Kakaový prášok na posypanie
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a metlu na šľahanie
POSTUP:
Oddeľte žĺtky od bielkov. V nerezovej mise s nasadenou metlou šľahajte pri maximálnej rýchlosti 2 minúty žĺtky a cukor, kým zmes nie je biela. Pridajte mascarpone a znova šľahajte pri maximálnej rýchlosti 2 minúty. Tento krém preložte do misy a dajte nabok. Nerezovú misu a metličku umyte a osušte. Nalejte bielka do nerezovej misy a pripevnite metlu na šľahanie. Bielka šľahajte, kým nevytvoria tuhé špice, šľahajte 30 sekúnd pri rýchlosti 6, pridajte 1 čajovú lyžičku cukru a znova šľahajte 1 a pol minúty pri maximálnej rýchlosti. Rozšľahaný sneh z bielkov jemne zapracujte pomocou špachtle do mascarpone krému.
Zostavenie:
Polievkovú lyžicu Amaretta zmiešajte so silnou kávou. Namočte piškóty do kávy a potom ich uložte na dno sklenenej nádoby ako prvú vrstvu. Pridajte vrstvu krému, potom ďalšiu vrstvu namočených piškót. Opakujte, kým nie je sklenená nádoba plná, a dokončite vrstvou krému. Poprášte kakaovým práškom a odložte aspoň na 12 hodín do chladničky.
Tip: Vo variante pre deti kávu a Amaretto nahraďte ovocnou šťavou a pridajte čerstvé ovocie.
* Užívanie alkoholu môže vážne poškodiť vaše zdravie - pite zodpovedne
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.