• Obed
  • 5.3.2022

Vegetariánské lasagne - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

9-8.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
65 min
Varenie
Varenie
40 min

Suroviny

  • 1   cibuľa
  • 1 strúčik cesnak
  • 2   mrkva
  • 1   cuketa
  • 300 g maslová dyňa
  • 10 ml olivový olej
  • 25 ml voda
  • bešamelová omáčka
  • šošovicová boloňská omáčka
  • 250 g cestoviny na lasagne
  • 100 g strúhaný syr

Cibuľu a strúčik cesnaku ošúpte a rozkrojte na polku.

Cuketu a mrkvu umyte a cuketu nakrájajte na polmesiačiky a mrkvu na tenké kolieska.

300 g maslovej dyňe ošúpte a nakrájajte na tenké plátky o veľikosti cuketových polmesiačikov.

Cibuľu a cesnak vložte do misky kuchynského robota.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Steny misy zotrite stierkou. Zapojte nadstavec s mixérom. Pridajte 10 ml olivového oleja. Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Otvorom v poklope pridajte nakrájanú zeleninu a 25 ml vody a stlačte „Štart“.

Po uplynutí doby varenia zeleninu zlejte a dajte bokom. Vyčistite misku.

Rúru pedhrejte na 200 °C.

Ak ide o bešamelovú omáčku, postupujte podľa priloženého receptu a potom vráťte naspäť k tomuto kroku.

U šošovicovej boloňskej omáčky postupujte popodľa priloženého receptu „Vegetariánské boloňské cestoviny so šošovicou“ a potom sa vráťte naspäť k tomuto kroku.

Na dno zapékacej misky nalejte bešamelovú omáčku.

Navrch položte vrstvu cestovín, potom pokračujte so zeleninou a boloňskou omáčkou.

Pridajte novú vrstvu cestovín, potom bešamel a potom zeleninu.

Pokračujte, kým nespotrebujete všetky prísady, a zakončite vrstvou boloňskej omáčky.

Lasagne posypte 100 g strúhaným syrom.

Pečte na 200 °C po dobu 35-40 minút.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko