Cibuľu a strúčik cesnaku ošúpte a rozkrojte na polku.
Cuketu a mrkvu umyte a cuketu nakrájajte na polmesiačiky a mrkvu na tenké kolieska.
300 g maslovej dyňe ošúpte a nakrájajte na tenké plátky o veľikosti cuketových polmesiačikov.
Cibuľu a cesnak vložte do misky kuchynského robota.
Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.
Steny misy zotrite stierkou. Zapojte nadstavec s mixérom. Pridajte 10 ml olivového oleja. Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.
Otvorom v poklope pridajte nakrájanú zeleninu a 25 ml vody a stlačte „Štart“.
Po uplynutí doby varenia zeleninu zlejte a dajte bokom. Vyčistite misku.
Rúru pedhrejte na 200 °C.
Ak ide o bešamelovú omáčku, postupujte podľa priloženého receptu a potom vráťte naspäť k tomuto kroku.
U šošovicovej boloňskej omáčky postupujte popodľa priloženého receptu „Vegetariánské boloňské cestoviny so šošovicou“ a potom sa vráťte naspäť k tomuto kroku.
Na dno zapékacej misky nalejte bešamelovú omáčku.
Navrch položte vrstvu cestovín, potom pokračujte so zeleninou a boloňskou omáčkou.
Pridajte novú vrstvu cestovín, potom bešamel a potom zeleninu.
Pokračujte, kým nespotrebujete všetky prísady, a zakončite vrstvou boloňskej omáčky.
Lasagne posypte 100 g strúhaným syrom.
Pečte na 200 °C po dobu 35-40 minút.
Odporučené produkty