• Večera
  • 4.3.2022

Vegetariánské baklažánové karbonátky s tymiánom a sezámovými semiačkami - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

9-51.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
35 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 1 vajcia
  • 1 polievková lyžica parmezán
  • 2 polievková lyžica nasekaný petržlen
  • 1 čajová lyžička tymián
  • 2 zväzok šalvia
  • 1 strúčik cesnak
  • 100 g sezamové semiačka
  • soľ
  • korenie
  • 2 čajové lyžičky voda
  • 50 g strúhanka (ak je to nutné)

Podávajte teplé alebo studené spolu s paradajkovou omáčkou

Predhrejte rúru na 180 °C.

Do misky kuchynského robota dajte na kocky nakrájaný baklažán, vodu, soľ a korenie.

Uzavrite poklop a stlačením tlačidla „Štart“ spustite varenie.

Potom pridajte všetky prísady okrem sezamových semiačok, zavrite poklop a stlačte tlačidlo „Štart“.

Odstavte pripravenú zmes, skontrolujte jej konzistenciu a v prípade potreby pridajte strúhanku.

Vytvarujte guličky a posypte ich sezámovými semiačkami.

Vegetariánske karbonátky položte na plech pokrytý pečiacim papierom a pečte 20 minút pri 180 °C, kým nebudú zlatisto hnedé.

Podávajte teplé alebo studené.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko