• Dezerty
  • 7.5.2021

Vanilkové makrónky s mušelínovým krémom pre začiatočníkov - recept pre Masterchef Grande QB813

Digital-ADOBE-KRUPS-Social-Media-Gerichte (1).png
Počet osob
Počet osôb
25
Náročnosť
Náročnosť
náročný
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
44 min

Suroviny

Na prípravu makrónek:

  • 200 g práškového cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 2 × 80 g bielkov
  • 200 g krupicového cukru
  • 7,5 cl vody
  • ½ vanilkového struku

Na mušelínový krém:

  • 50 cl mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 125 g cukru
  • 100 g masla
  • 20 g múky
  • 30 g kukuričnej múky
  • ½ vanilkového struku

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu, metlu na šľahanie
image.png
POSTUP:

Príprava škrupiniek:

200 g práškového cukru a 200 g mletých mandlí zmiešajte v kuchynskom robote.
Táto zmes sa nazýva „tant pour tant“.
Presypte „tant pour tant“ do ďalšej misy a potom odložte nabok.
Vodu a krupicový cukor v hrnci priveďte do varu bez miešania; pomocou teplomera skontrolujte teplotu sirupu, ktorá by nemala prekročiť 115 °C.
K nerezovej mise pripevnite metlu na šľahanie a šľahajte 80 g vaječných bielkov pri rýchlosti 6, kým sa nevytvoria tuhé špice.
Keď teplota sirupu dosiahne 105 °C, rýchlosť zvýšte na maximum.
Sirup prestaňte variť, keď dosiahne 115 °C, a vylejte ho tenkým prameňom na tuhý bielok v nerezovej miske.
Túto zmes ďalej šľahajte po dobu 6 minút, aby výsledná pena trochu vychladla.
Pridajte zvyšný nerozšľahaný sneh z bielkov (80 g) do zmesi „tant pour tant“, ktorú ste odložili, a vymiešajte dohladka.
Vanilkový struk rozkrojte na polovicu, z jednej polovice vyškrabte semiačka a pridajte ich k tejto zmesi.
Asi tretinu peny pomocou pružnej špachtle zmiešajte s marcipánom, aby ste ho trochu uvoľnili, a zvyšok peny pridajte pri „makarónovaní“.
To znamená, že to spolu zmiešate pomocou špachtle a zdvíhate zdola nahor asi 1 minútu.
Túto zmes vložte do 8 mm zdobiaceho vrecka.
Plech vysteľte papierom na pečenie.
Pomocou zdobiaceho vrecka vytvorte zo zmesi malé a rovnaké guľky veľkosti orecha, rovnomerne rozmiestnené na plechu.
Jemne poklepte na spodnú stranu plechu a nechajte asi 30 minút sušiť pri izbovej teplote.
Rúru predhrejte na 150 °C.
Pečte 14 minút a potom papier na pečenie položte na navlhčenú pracovnú dosku, aby sa škrupinky dali ľahšie odstrániť.

Pripravte si vanilkový mušelínový krém:

Mlieko ohrejte na miernom ohni a pridajte semienka vanilky z druhej polovice vanilkového struku.
V nerezovej mise metličkou na šľahanie šľahajte vaječné žĺtky s cukrom 2 minúty pri maximálnej rýchlosti, potom pridajte múku a kukuričnú múku a znova šľahajte 1 minútu pri rýchlosti 4.
Zmes zalejte horúcim mliekom, miešajte ručným šľahačom a za stáleho miešania varte 3-4 minúty na miernom ohni, kým krém nezhustne.
Odstavte z ohňa a primiešajte na kocky nakrájané maslo.
Nalejte krém do vzduchotesnej nádoby a vložte do chladničky najmenej na 1 hodinu a 30 minút.

Zostavenie:

Naplňte 8mm zdobiace vrecko vanilkovým mušelínovým krémom a naplňte polovicu škrupiniek.
Zostavte makaróny so zvyšnými škrupinkami a uložteich do vzduchotesnej nádoby.

Tip: Vanilku môžete nahradiť malinovým želé a do zmesi makrónkových škrupiniek pridať ružový potravinársky farbiaci gél.

image.png

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko