• Dezerty
  • 6.5.2021

Úchvatná domáca čokoládová pena - recept pre Masterchef Grande QB813

Digital-ADOBE-KRUPS-Social-Media-Gerichte.png
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
120 min

Suroviny

  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g cukru
  • 50 g masla
  • 6 vajec

BUDETE POTREBOVAŤ:

misu a metlu na šľahanie
image.png
POSTUP:

Čokoládu nalámte na kúsky.
Vložte čokoládu do misy s maslom nakrájaným na kúsky.
Roztápajte v mikrovlnnej rúre asi 1 minútu.
V nerezovej mise s nasadenou metlou a vekom šľahajte sneh z bielkov pri maximálnej rýchlosti, kým nevytvorí pevné špičky, približne jeden a pol minúty.
Bez zastavenia spotrebiča pridajte cukor a šľahajte ešte asi 1 minútu.
Čokoládovo-maslovú zmes vymiešajte dohladka metličkou a za stáleho miešania pridajte 4 žĺtky.
Do zmesi pridajte lyžicu rozšľahaného bielka a energicky miešajte, aby sa cesto uvoľnilo.
Potom do čokoládovej zmesi opatrne vmiešajte zvyšné rozšľahané bielky.
Na niekoľko hodín vložte do chladničky.

Tip: Do rozšľahaného bielka pridáme najemno nastrúhanú kôru z pomaranča.

image.png

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko