Úchvatná domáca čokoládová pena - recept pre Masterchef Grande QB813
Počet osôb
8
Náročnosť
ľahký
Príprava
10 min
Varenie
120 min
Suroviny
200 g čokolády na varenie
100 g cukru
50 g masla
6 vajec
BUDETE POTREBOVAŤ:
misu a metlu na šľahanie POSTUP:
Čokoládu nalámte na kúsky. Vložte čokoládu do misy s maslom nakrájaným na kúsky. Roztápajte v mikrovlnnej rúre asi 1 minútu. V nerezovej mise s nasadenou metlou a vekom šľahajte sneh z bielkov pri maximálnej rýchlosti, kým nevytvorí pevné špičky, približne jeden a pol minúty. Bez zastavenia spotrebiča pridajte cukor a šľahajte ešte asi 1 minútu. Čokoládovo-maslovú zmes vymiešajte dohladka metličkou a za stáleho miešania pridajte 4 žĺtky. Do zmesi pridajte lyžicu rozšľahaného bielka a energicky miešajte, aby sa cesto uvoľnilo. Potom do čokoládovej zmesi opatrne vmiešajte zvyšné rozšľahané bielky. Na niekoľko hodín vložte do chladničky.
Tip: Do rozšľahaného bielka pridáme najemno nastrúhanú kôru z pomaranča.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.