• Dezerty
  • 5.4.2024

Torta z červených ríbezlí - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Dort Charlotta z červených plodů.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
90 min
Varenie
Varenie
20 min

KROK 1: Tento recept si vyžaduje dve základné prípravy: cesto na piškóty (6 osôb) a krém (250 ml). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.

KROK 2: Želatínu nechajte zmäknúť v miske so studenou vodou. Ovocie, cukor a šťavu nalejte do hrnca. Priveďte do varu a potom varte na miernom ohni 30 sekúnd. Rukou želatínu vyžmýkajte a zmiešajte s červenými bobuľami. Nalejte do misky a pridajte puding (100 g). Premiešajte stierkou a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

KROK 3: Predhrejte rúru na 180 °C.

KROK 4: Piškótovým cestom naplňte cukrárske vrecko so 14 mm jednoduchou špičkou.

KROK 5: Na plech s rozmermi 26 x 36 cm vystlaný papierom na pečenie vytláčajte prsty po celej šírke plechu. Posypte cukrom.

KROK 6: Pečte 12 minút. Piškóty ihneď vyberte z plechu a nechajte ich vychladnúť pri izbovej teplote, neodstraňujte však papier na pečenie.

KROK 7: Formu na pečenie (priemer 26 cm a výška 6 cm) vysteľte papierom na pečenie. Vytiahnite papier na pečenie spod piškót a po oboch stranách piškóty narežte 7 cm dlhé pásy. Poukladajte pásy na vnútornú stranu plechu a zvyšok piškóty použite na základ.

KROK 8: Nalejte smotanu nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Skontrolujte krém: nemal by byť príliš tuhý.

- Nadstavec: Flex metla 

1. Doba trvanie: 4 min Rýchlosť: V5

2. Doba trvanie: 1 min Rýchlosť: V8

KROK 9: Pomocou stierky zmiešajte krém s červenou ovocnou zmesou, aby ste získali hladkú penu. Nalejte penu do tortovej formy, rozotrite ju a vrch uhlaďte stierkou. Vložte do chladničky na 2 hodiny.

KROK 10: Opatrne vyberte tortu z plechu a položte ju na tanier. Ozdobte červenými bobuľami a posypte práškovým cukrom.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko