KROK 1: Tento recept si vyžaduje dve základné prípravy: cesto na piškóty (6 osôb) a krém (250 ml). Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu.
KROK 2: Želatínu nechajte zmäknúť v miske so studenou vodou. Ovocie, cukor a šťavu nalejte do hrnca. Priveďte do varu a potom varte na miernom ohni 30 sekúnd. Rukou želatínu vyžmýkajte a zmiešajte s červenými bobuľami. Nalejte do misky a pridajte puding (100 g). Premiešajte stierkou a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
KROK 3: Predhrejte rúru na 180 °C.
KROK 4: Piškótovým cestom naplňte cukrárske vrecko so 14 mm jednoduchou špičkou.
KROK 5: Na plech s rozmermi 26 x 36 cm vystlaný papierom na pečenie vytláčajte prsty po celej šírke plechu. Posypte cukrom.
KROK 6: Pečte 12 minút. Piškóty ihneď vyberte z plechu a nechajte ich vychladnúť pri izbovej teplote, neodstraňujte však papier na pečenie.
KROK 7: Formu na pečenie (priemer 26 cm a výška 6 cm) vysteľte papierom na pečenie. Vytiahnite papier na pečenie spod piškót a po oboch stranách piškóty narežte 7 cm dlhé pásy. Poukladajte pásy na vnútornú stranu plechu a zvyšok piškóty použite na základ.
KROK 8: Nalejte smotanu nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Skontrolujte krém: nemal by byť príliš tuhý.
- Nadstavec: Flex metla
1. Doba trvanie: 4 min Rýchlosť: V5
2. Doba trvanie: 1 min Rýchlosť: V8
KROK 9: Pomocou stierky zmiešajte krém s červenou ovocnou zmesou, aby ste získali hladkú penu. Nalejte penu do tortovej formy, rozotrite ju a vrch uhlaďte stierkou. Vložte do chladničky na 2 hodiny.
KROK 10: Opatrne vyberte tortu z plechu a položte ju na tanier. Ozdobte červenými bobuľami a posypte práškovým cukrom.
Odporučené produkty