• Obed
  • 5.3.2022

Tofu a bras - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

9-11.jpg
Počet osob
Počet osôb
2
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
16 min
Varenie
Varenie
14 min

Suroviny

  • 230 g zemiaky
  • 2 polievková lyžica olivový olej
  • 75 ml voda
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 hrstka čerstvý petržlen
  • 75 ml smotana
  • 1 vajcia
  • 125 g tofu
  • soľ
  • korenie
  • 2 polievková lyžica nakrájané čierne olivy

Toto vegetariánské jedlo je inspirované tradičnou portugalskou receptúrou „bacalhau a bras“, portugalskou treskou.

Ošúpte 230 g zemiakov, nakrájajte je na štvrťky a vložte do misy kuchynského robota.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Do misky pridajte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a 75 ml vody.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Po uvarení odložte zemiaky bokom.

Ošúpte šalotku a strúčik cesnaku a dajte ich do misy kuchynského robota.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“. 

Potom odložte bokom a opláchnite misku.

Vybavte robota mixérom.

Do misy kuchynského robota dajte 75 ml smotany a 1 vajce.

Pridajte hrsť nasekanej čerstvej petržlenky, soľ a korenie.

Priklopte, utesnite poklop a stlačte „Štart“.

Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja.

Osmažte pripravenú šalotku s cesnakom, kým nebudú priesvitné.

Pridajte zemiaky a 125 g tofu nakrájeného na kocky.

Restujte, kým nie sú zemiaky uvarené a ľahko opečené.

Pridajte smotanovú zmes s petržlenom a pokračujte v restování dalšie 1-2 minúty na strednej teplote.

Zmes by mala ostať mierne tekutá.

Podávajte s nakrájanými čiernými olivami a ako prílohu servírujte zelený šalát.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko