KROK 1: Príprava koláčového cesta: do misy nasypte múku, práškový cukor a maslo. Rukami všetko premiešajte, aby ste získali piesočnatú štruktúru. Pridajte vajce a premiešajte, aby ste získali hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny (ideálne je pripraviť si cesto deň vopred).
KROK 2: Rúru predhrejte na 180 °C.
KROK 3: Cesto môžete vložiť priamo do zapekacej misy: po rozvaľkaní cesta na plát o niečo väčší, ako je priemer zapekacej misy, vložte cesto do misy. Aby ste si tento postup uľahčili, obtočte cesto okolo valčeka (aby ste ho mohli ľahšie premiestňovať) a potom ho rozvaľkajte nad zapekacou misou. Spodnú časť cesta popichajte vidličkou. Prebytočné cesto orežte a odložte do chladničky.
KROK 4: Medzitým si pripravte tekvicový základ: v miske vymiešajte všetky prísady do hladka. Túto zmes nalejte na rozvaľkané cesto.
KROK 5: Malým nožom odstráňte prebytočné cesto 1 cm nad úrovňou spotrebiča. Zvyšné cesto môžete použiť na ozdobenie koláča.
KROK 6: Pečte v rúre 35 minút.
KROK 7: Po upečení nechajte koláč vychladnúť. Dobrú chuť!
TIP: Tekvicový koláč je ikonický americký dezert, obľúbený najmä na Deň vďakyvzdania. Recept môžete pripraviť z domáceho tekvicového pyré alebo kúpiť tekvicové pyré z konzervy. Koláč môžete podávať aj so šľahačkou.
Odporučené produkty