• Dezerty
  • 19.2.2025

Talianske fašiangové šišky so sultánkami - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Italské masopustní koblihy se sultánkami.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
6 min

Suroviny

  • 1 vrecúško sušeného droždia (6 g)
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice teplej vody
  • 2 vajcia
  • 16 cl mlieka
  • 75 g krupicového cukru
  • 30 g roztopeného masla
  • 1 štipka soli
  • 250 g hladkej múky
  • 70 g hrozienok
  • 40 g píniových orieškov

KROK 1: Vodu zohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa tým zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie nechajte rehydratovať vo vode a pridajte 1 čajovú lyžičku cukru. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odstáť. Droždie by malo byť rozpustené.

KROK 2: Do veľkej nádoby rozbite vajcia. Pridajte mlieko, zvyšok cukru, roztopené maslo a soľ. Dobre premiešajte.

KROK 3: Do zmesi vajec a mlieka pridajte droždie. Postupne primiešavajte múku, kým nevznikne hladké cesto.

KROK 4: Pridajte hrozienka a píniové oriešky. Cesto hneťte, kým nie je hladké a pružné.

KROK 5: Cesto nechajte odpočívať v zakrytej nádobe na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

KROK 6: Plech vyložte papierom na pečenie.

KROK 7: Pomocou cukrárskeho vrecka vytvorte na podložke spotrebiča malé guľôčky. Spustite proces smaženia.

KROK 8: Šišky smažte dozlatista, v prípade potreby ich rozdeľte do viacerých dávok.

KROK 9: Šišky si vychutnajte teplé priamo z rúry.

TIP: Tieto šišky sa zvyčajne posypú práškovým cukrom.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko