KROK 1: Vodu zohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa tým zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie nechajte rehydratovať vo vode a pridajte 1 čajovú lyžičku cukru. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odstáť. Droždie by malo byť rozpustené.
KROK 2: Do veľkej nádoby rozbite vajcia. Pridajte mlieko, zvyšok cukru, roztopené maslo a soľ. Dobre premiešajte.
KROK 3: Do zmesi vajec a mlieka pridajte droždie. Postupne primiešavajte múku, kým nevznikne hladké cesto.
KROK 4: Pridajte hrozienka a píniové oriešky. Cesto hneťte, kým nie je hladké a pružné.
KROK 5: Cesto nechajte odpočívať v zakrytej nádobe na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
KROK 6: Plech vyložte papierom na pečenie.
KROK 7: Pomocou cukrárskeho vrecka vytvorte na podložke spotrebiča malé guľôčky. Spustite proces smaženia.
KROK 8: Šišky smažte dozlatista, v prípade potreby ich rozdeľte do viacerých dávok.
KROK 9: Šišky si vychutnajte teplé priamo z rúry.
TIP: Tieto šišky sa zvyčajne posypú práškovým cukrom.