• Dezerty
  • 5.4.2024

Sušienky Kawaii - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Kawaii sušenky.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
25 min

Suroviny

  • 1 linecké pečivo (8 osôb)
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 10 g rastlinného oleja
  • Čokoládové lupienky z tmavej a bielej čokolády

KROK 1: Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: krehké cesto. Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu. Potrebujete na to 2 hodiny a 15 minút: 15 minút prípravy a 2 hodiny odpočinku v chladničke.

KROK 2: Pracovnú plochu si zľahka vysypte múkou. Pomocou valčeka vyvaľkajte cesto na hrúbku 3 mm. Potom vykrojte 30 koliesok pomocou formičky s priemerom 7 cm. Rozložte 15 koliesok na plech.

KROK 3: Rúru predhrejte na 170 °C.

KROK 4: Vykrojte vnútro 15 zvyšných koliesok pomocou 4 cm vykrajovača na cesto. Vykrojte uši z piškót pomocou 2 cm vykrajovača na cesto. Opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto, aby ste vytvorili približne pätnásť kawaii sušienok. Opatrne ich položte na plech na pečenie.

KROK 5: Pečte sušienky 10 minút. Skontrolujte ich, mali by mať zlatistú farbu.

KROK 6: Nechajte ich vychladnúť.

KROK 7: V mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli rozpustite nasekanú mliečnu čokoládu s olejom. Dávajte pozor, aby zmes nebola príliš horúca.

KROK 8: Sušienky poukladajte na seba na plech a vložte ich do chladničky. Čajovou lyžičkou ich naplňte zmesou čokolády a oleja. Nechajte ich v chladničke, aby čokoláda stuhla.

KROK 9: Sušienky ozdobte. Na nos a oči použite kúsky bielej a tmavej čokolády. Na zdobenie môžete použiť aj zdobiace vrecko.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko