1 | Vytlačte šťavu z citróna do malej misky so studenou vodou.
2 | Umyte jablko a vykrajovačom z neho vykrojte jadrovník, potom ho pokrájajte na čo najtenšie plátky (pribl. 2 mm), môžete použiť kuchynský krájač. Plátky po jednom namočte do citrónovej vody, potom ich osušte čistou utierkou alebo papierovou kuchynskou utierkou.
3 | Rozložte ich na dva grilovacie rošty fritézy s grilom Easy Fry. Môžu byť blízko, ale neprekrývajte ich. Rošty vložte do stredu a navrch zariadenia. Zatvorte dvierka.
4 | Sušte 6 hodín na režime SUŠENIE pri 60 °C. Po skončení programu skontrolujte textúru jablkových plátkov a prípadne ich sušte ešte hodinu alebo dva, až kým nebudú chrumkavé.
TIP: Sušené jablká skladujte v dobre uzavretej nádobe a podávajte s müsli alebo ako zdravú pochúťku.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.