• Dezerty
  • 10.2.2022

Studená melónová polievka s krevetami gamabas - recept pre varný kuchynský robot Tefal Click and Cook

4-20.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnost
Náročnosť
ľahký
Příprava
Príprava
18 min
Vaření
Varenie
10 min

Suroviny

  • 500 g vodný melón, olúpaný, nakrájaný na kocky a zmrazený
  • 100 ml Rose's Lemon Squash (citrónová šťava)
  • 200 ml pomarančový džus
  • 4 kúsky čerstvá mäta
  • Na krevety: 8 vylúpaných gambas kreviet
  • 2 polievkové lyžice repkový olej
  • 1 stonka rozmarín
  • 1 stonka tymian
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • "soľ

"

  • Na citrónovou majonézu : 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica grécky jogurt
  • 0.5 šťava a kôra z citrónu
  • 1 čajová lyžička horčica
  • 120 ml olej
  • 0.5 čajovej lyžičky med
  • "soľ a biele korenie (podľa chuti)

Nasaďte sekáčik.

Do misy robota pridajte olúpaný melón, Rose's lemon squash (citrónovú šťavu), pomarančový džús.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Polievku prelejte do inej misky a schovajte do chladničky.

Vypláchnite misu z robota a nasaďte mixovací nástavec.

Do navrátenej misy potom pridajte 8 vylúpaných kreviet, repkový olej, rozmarín, tymian, prelisovaný strúčik cesnaku a jemne osoľte.

Priklopte, utesnite veko a stlačte "Štart".

Krevety vyberte a dajte nabok.

Misu znova vypláchnite, nasaďte mixovací nástavec a pridajte žĺtok, šťavu a kôru z citrónu, med a horčicu.

Priklopte veko a stlačte "Štart".

Vrchným otvorom pomalu prilievajte olej.

Keď získa majonéza správnu konzistenciu, môžete prístroj vypnúť, pridať jogurt a znova rýchle premiešať.

Ak bude potrebné, dokoreňte.

Krevety servírujte na studenej polievke, doplňte majonézou a ozdobte niekoľkými lístkami mäty.

Odporučené produkty

Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.

Viac informácií a nastavenia cookies.