• Dezerty
  • 6.2.2024

Špičkové čokoládové brownies

5 (1x)
Špičkové čokoládové brownies.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
14 min

Suroviny

  • 120 g horkej čokolády na varenie
  • 120 g osoleného masla
  • 3 vajce
  • 100 g hnedého práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 110 g múky na pečivo
  • 1 lyžice kakaa
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 50 g kúskov čokolády
  • 20 g vlašských orechov
  • 4 kopčeky zmrzliny z madagaskarskej vanilky
  • Karamelová omáčka

Rúru predhrejte na 190 °C.

Formu na pečenie s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Môžete ju tiež potrieť maslom alebo olejom v spreji.

Pripravte si cesto na brownies. Čokoládu a kúsky masla vložte do misky. Pripravte si vodný kúpeľ. Do hrnca dajte trochu vody a priveďte ju do varu. Misku vložte do hrnca s vypnutým plameňom. Keď sa čokoláda a maslo začnú rozpúšťať, pravidelne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nebude hladká.

Vajíčka, vanilkový extrakt a cukor dajte do samostatnej misky. Šľahajte 2 minúty do hladka. Pridajte zmes čokolády a masla a šľahajte ďalšiu 1 minútu. Brownies tak získajú popraskaný povrch. Pomocou stierky pridávajte múku a kakao, kým sa do cesta nezapracujú posledné kúsky múky. Pridajte kúsky vlašských orechov a jemne premiešajte.

Vložte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 14 minút.

Vyberte z rúry a nechajte 15 minút odpočívať, aby sa pečenie dokončilo. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko