Rúru predhrejte na 190 °C.
Formu na pečenie s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Môžete ju tiež potrieť maslom alebo olejom v spreji.
Pripravte si cesto na brownies. Čokoládu a kúsky masla vložte do misky. Pripravte si vodný kúpeľ. Do hrnca dajte trochu vody a priveďte ju do varu. Misku vložte do hrnca s vypnutým plameňom. Keď sa čokoláda a maslo začnú rozpúšťať, pravidelne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nebude hladká.
Vajíčka, vanilkový extrakt a cukor dajte do samostatnej misky. Šľahajte 2 minúty do hladka. Pridajte zmes čokolády a masla a šľahajte ďalšiu 1 minútu. Brownies tak získajú popraskaný povrch. Pomocou stierky pridávajte múku a kakao, kým sa do cesta nezapracujú posledné kúsky múky. Pridajte kúsky vlašských orechov a jemne premiešajte.
Vložte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 14 minút.
Vyberte z rúry a nechajte 15 minút odpočívať, aby sa pečenie dokončilo. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.
Odporučené produkty