Pripravte cesto: V samostatnej miske rozbite a ručne vyšľahajte vajcia. Odvážte ich a 75 g nasypte do misky mixéra s pripojeným mixérom (zvyšok nechajte v chladničke). Pridajte teplú vodu, droždie a olivový olej. Stlačte „Štart“
Trvanie: 30s Rýchlosť: V4
Nechajte 5 minút odpočívať.
Vymeňte mixovací nadstavec za hnetač, do misky mixéra pridajte múku, soľ a cukor a stlačte tlačidlo „Štart“.
Nadstavec: Hák na cesto
Trvanie: 3min Rýchlosť: V3
Trvanie: 10min Rýchlosť: V4
Pomocou kuchynskej stierky vytvarujte cesto do tvaru gule. Prikryte ho čistou utierkou a umiestnite na teplé miesto (napríklad blízko radiátora) na 2 hodiny, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Na dokončenie: Pracovnú plochu si vysypte múkou a cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi asi 30 x 40 cm tak, aby kratšia strana smerovala k vám. Tahini jemne rozotrite zadnou stranou lyžice na 2/3 cesta, hornú tretinu nechajte prázdnu. Zmiešajte cukor a škoricu a posypte tahini.
Cesto preložte cez náplň na 3 časti: holú tretinu cesta preložte cez náplň a potom cez ňu preložte spodnú tretinu ako obálku.
Vystrihnite 10 pásikov širokých 3 cm. Každý pásik rozrežte na polovicu a úplne ich neoddeľujte od konca, potom oba pramene stočte k sebe, trochu ich potiahnite, aby sa natiahli, a vzniknutý vrkoč stočte okolo seba. Rolky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryte ich a nechajte kysnúť ďalších 30 až 45 minút, kým nezdvojnásobia svoju veľkosť.
Rúru predhrejte na 160 °C.
Vrch roliek potrite vajíčkom z chladničky a posypte sezamovými semienkami. Pečte v rúre približne 20 minút.
Vychutnajte si ho teplý alebo studený.
Odporučené produkty