• Dezerty
  • 26.5.2020

Ryžový puding s marhuľami - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+

puding.jpg
Počet osob
Počet osôb
4
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
10 min
Varenie
Varenie
15 min

Suroviny

2 porcie

  • ½ hrnčeka ryže
  • 1 ½ hrnčeka mlieka / sójového, kokosového mlieka
  • štipka soli
  • malý kúsok celej škorice
  • 50 g masla
  • 100 g kyslej smotany / rastlinnej kyslej smotany
  • 2 ½ lyžíc práškového cukru
  • ½ vanilkového cukru
  • ½ vetvička medovky
  • 140 g konzervovaných marhúľ

šťava z kompótu

4 porcie

  • 1 hrnček ryže
  • 3 hrnčeky mlieka / sójového, kokosového mlieka
  • štipka soli
  • kúsok celej škorice
  • 100 g masla
  • 200 g kyslej smotany / rastlinnej kyslej smotany
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkového cukru
  • 1 vetvička medovky
  • 280 g konzervovaných marhúľ

šťava z kompótu

6 porcií

  • 1 ½ hrnčeka ryže
  • 4 ½ hrnčeka mlieka / sójového, kokosového mlieka
  • 2 štipky soli
  • 1 celá škorica
  • 150 g masla / oleja
  • 300 g kyslej smotany / rastlinnej kyslej smotany
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 1 ½ vanilkové cukru
  • 1 ½ štipky medovky
  • 420 g konzervovaných marhúľ

šťava z kompótu


Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie. Vlejeme mlieko a zahrejeme, osolíme, vsypeme ryžu, pridáme štipku soli a škoricu. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, zaklopíme a zapneme na program pomalé varenie na 15 minút.
puding-postup1.jpg
Necháme vychladnúť do izbovej teploty a zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a šťavou z marhúľ. Vrstvíme do pohárov striedavo s nakrájanými marhuľami zmiešanými so sekanou medovkou.

Odporučené produkty

Tento recept odporúča šéfkuchár Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko