Ryžový puding s marhuľami - recept šéfkuchára Ondřeje Slaniny pre Tefal Cook4me+
Počet osôb
4
Náročnosť
ľahký
Príprava
10 min
Varenie
15 min
Suroviny
2 porcie
½ hrnčeka ryže
1 ½ hrnčeka mlieka / sójového, kokosového mlieka
štipka soli
malý kúsok celej škorice
50 g masla
100 g kyslej smotany / rastlinnej kyslej smotany
2 ½ lyžíc práškového cukru
½ vanilkového cukru
½ vetvička medovky
140 g konzervovaných marhúľ
šťava z kompótu
4 porcie
1 hrnček ryže
3 hrnčeky mlieka / sójového, kokosového mlieka
štipka soli
kúsok celej škorice
100 g masla
200 g kyslej smotany / rastlinnej kyslej smotany
5 lyžíc práškového cukru
1 vanilkového cukru
1 vetvička medovky
280 g konzervovaných marhúľ
šťava z kompótu
6 porcií
1 ½ hrnčeka ryže
4 ½ hrnčeka mlieka / sójového, kokosového mlieka
2 štipky soli
1 celá škorica
150 g masla / oleja
300 g kyslej smotany / rastlinnej kyslej smotany
7 lyžíc práškového cukru
1 ½ vanilkové cukru
1 ½ štipky medovky
420 g konzervovaných marhúľ
šťava z kompótu
Hrniec zapneme v manuálnom móde na funkciu opekanie. Vlejeme mlieko a zahrejeme, osolíme, vsypeme ryžu, pridáme štipku soli a škoricu. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, zaklopíme a zapneme na program pomalé varenie na 15 minút. Necháme vychladnúť do izbovej teploty a zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a šťavou z marhúľ. Vrstvíme do pohárov striedavo s nakrájanými marhuľami zmiešanými so sekanou medovkou.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.