• Dezerty
  • 5.4.2024

Ružové srdiečkové makrónky - Kuchynský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Makronky ve tvaru růžových srdíček.jpg
Počet osob
Počet osôb
8
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
30 min
Varenie
Varenie
39 min

Suroviny

  • 100 g strúhaných mandlí
  • 70 g práškového cukru
  • 35 g hladkej múky
  • 2 g červeného potravinárskeho farbiva
  • 115 g vaječných bielkov
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 175 g práškového cukru
  • 1 pohár malinového džemu
  • 2 g agar (1 vrecúško)
  • 10 g ružovej vody

KROK 1: Do misy mixéra s priloženým nožom Ultrablade nasypte mleté mandle, cukor a múku. Mixujte, kým nezískate jemný prášok. Ak sa všetky prísady nezmestili na prvýkrát, postup zopakujte. Odložte bokom.

KROK 2: Bielky a citrón nalejte do misy mixéra s nasadenou metličkou. Stlačte „Štart“. Počas miešania pridávajte cukor.

- Nadstavec: Flex metla 

1. Doba trvanie: 1 min Rýchlosť: V8

2. Doba trvanie: 2 min Rýchlosť: V8

KROK 3: Predhrejte rúru na 100 °C.

KROK 4: Na tuho vyšľahané bielky nalejte práškovú zmes a potravinárske farbivo a premiešajte stierkou.

KROK 5: Použite cukrárske vrecúško s 10 mm špičkou. Jemne tvarujte srdiečka na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo silikónovej podložke na pečenie.

KROK 6: Pečte 18 minút, potom nastavte rúru na 120 °C a pečte ďalších 18 minút. Makrónky by mali byť na dotyk suché. V prípade potreby pokračujte v pečení.

KROK 7: Pred vybratím nechajte makrónky vychladnúť.

KROK 8: Malinový džem a agar priveďte do varu v hrnci na miernom ohni a varte 1 minútu. Nechajte vychladnúť a potom pridajte ružovú vodu. Nalejte na plech na pečenie a nechajte vychladnúť.

KROK 9: Pred podávaním ozdobte makrónky čajovou lyžičkou.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko